USPJEŠNA SARADNjA BIJELjINSKE BOLNICE I KLINIKE WINTERTHUR :: Semberija INFO ::

 

USPJEŠNA SARADNjA BIJELjINSKE BOLNICE I KLINIKE WINTERTHUR


U protekla tri dana u bijeljinskoj bolnici boravio je dr Georgios Peros, /Jorgos Peros/ hirurg iz Švajcarske klinike koji je radio kolorektalne laparoskopske operacije u cilju unapređenja endoskopske hirurgije u Bijeljini.

Dr Peros je bio voditelj i edukator Workshop-a iz kolorektalne laparoskopske hirurgije, čiji je domaćin bila Bolnica „ Sveti Vračevi“ Bijeljina u saradnji sa Udruženjem endoskopskih hirurga BiH. Workshop – u su prisustvovali  i hirurzi iz državnih bolnica Tuzle, Doboja, Sarajeva i Zvornika.



„Nastavlja se uspješna saradnja između bijeljinske bolnice i klinike Winterthur u Švajcarskoj. Podsjetiću, naša dva hirurga su završila edukacije na ovoj klinici, a sada je dr Jorgos ispred svoje ustanove tri dana boravio u Bijeljini, radio u našoj operacionoj sali i to je najbolji put kako zajedno možemo činiti da naši stanovnici imaju najbolju uslugu . Kao dirketor ove  ustanove omogućiću svima koji to žele usavršavanje u inostrastvu i sticanje novih znanja od najboljih stručnjaka u svijetu“, rekao je prof.dr Zlatko Maksimović, direktor JZU Bolnica „Sveti Vračevi“ Bijeljina.

Dr Georgios Peros kaže da je veoma zadovoljan dobrom organizacijom I izgledom operacionih sala u bijeljinskoj bolnici.

„Ovo je dobra i odlično organizovana bolnica, operaciona sala je veoma čista i lijepo je biti u njoj. Juče je tokom operacije bilo sve veoma dobro organizovano i sve je bilo na svom mjestu. Uradili smo laporoskopiju,  imali smo materijala da uradimo ono što smo htjeli I atmosfera u operacionoj sali je bila mnogo dobra, svi su radili kao tim i to mi se posebno dopalo“, rekao je dr Georgios. Dr Milan Todorović, načelnik Odjeljenja za hirurške grane bijeljinske bolnice kaže da je dolazak dr Jorgosa bio veoma koristan i najavio nastavak saradnje.



„Urađena je zahtjevna laparoskopska operacija rektuma kod pacijenta srednje životne dobi. Operacija protekla uspješno, a pacijent se osjeća dobro. Pored praktičnog rada, u okviru Workshop-a dr Jorgos je održao predavanje na temu kolorektalne laparoskopije.

Udruženje endoskopskih hirurga BiH i Bolnica „Sveti Vračevi“ nastavljaju saradnju sa kantnalnom bolnicom u švajcarskom gradu Winterthur i planiramo odlazak i drugih ljekara kao i medicinskih sestara tehničara na usavršavanje u Švajcarsku", rekao je on.

Milan Todorović je prošao edukaciju iz kolorektalne laparoskopije u kantonalnoj Klinici u švajcarskom gradu Winterthur, nedaleko od Ciriha I svoje stečeno znanje danas primjenjuje u bijeljinskoj bolnici.

Workshop-u u bijeljinskoj bolnici prisustvovao je prof.dr Samir Delibegović, predsjednik Udruženja endoskopskih hirurga BiH, koji se zahvalio menadžmentu Bolnice u Bijeljini na gostprimstvu i podršci na unapređenju ednoskopske hirurgije u BiH.