SKUPŠTINA GRADA: U TOKU RASPRAVA O IZVJEŠTAJU BUDžETU GRADA ZA PRVIH ŠEST MJESECI :: Semberija INFO ::

 

SKUPŠTINA GRADA: U TOKU RASPRAVA O IZVJEŠTAJU BUDžETU GRADA ZA PRVIH ŠEST MJESECI


Na sjednici Skupštine grada koja je počela bez prisustva predstavnik Gradske uprave i gradonačelnika, konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta grada za period od 1. januar do 30. juna, uzet je u razmatranje i diskusiju odbornika. Odbornik SNSD-a Vaso Arsenović ukazao je da se u izvještaju vide anomalije koje se odnose na način trošenja budžetskih sredstava.

-Poražavajuće je da je zaposleno više desetina radnika u gradsku administraciju za koju je izdvojeno više od dva miliona KM, budžetskih sredstava, a da kapitalna ulaganja nisu primarna. Rađene su brojne realokacije, a da prethodno nije tražena saglasnost od Skupštine”, rekao je Arsenović. On je naglasio da ovo nije način rada, jer Bijeljina je drugi grad u Republici Srpskoj i treba da su u prioritetu kapitalne investicije.  Odbornik SNSD-a Danijela Đukin, director Doma zdravlja istakla je da nedopustivo da Grad Bijeljina ne doznačava sredstva,  a osnivač je ove ustanove primarne zdravstevene zaštite.

-Novi zakon o zdravstvenoj zaštiti je jasan i utvrđena je obaveza osnivača, a to u Bijeljini ne funkcioniše iako je u pitanju 150. 000 građana”, rekla je Đukinova i podsjetila je da se ovoj zdravstvenoj ustanovi duguje više od 860. 000 KM. Ona je na sjednici postavila pitanje “gdje je novac iz budžeta grada za liječenje građana?”

Semberija info