SKUPŠTINA GRADA: U TOKU RASPRAVA O IZVJEŠTAJU BUDžETU GRADA ZA PRVIH ŠEST MJESECI :: Semberija INFO ::

 

SKUPŠTINA GRADA: U TOKU RASPRAVA O IZVJEŠTAJU BUDžETU GRADA ZA PRVIH ŠEST MJESECI


Na sjednici Skupštine grada i dalje traje rasprava o konsolidovanom izvještaju o izvršenju budžeta grada za period od 1. januar do 30. juna. Odbornik DEMOS-a Zoran Pribišić je izvještaj o konsolidovanom budžetu ocijenio da je najbolji pokazatelj netransparentnog trošenja sredstava, da je nedopustivo da nema kapitalnih investicija.

-Budžet je po svemu sudeći samo za isplatu plata, a sve to nas vodi u problem funkcionisanja grada, a nedopustivo je i da nemamo kapitalnih investicija”, rekao je Pribišić. Odbornik DEMOS-a Slaviša Vujanović je takođe istakao da je i kao čovjek i kao odbornik zabrinut za dalje funkcionisanje grada”, rekao je Vujanović. Odbornik RSS Mladen Petrović je naglasio da je ovo ozbiljan dokument, ali je očigledno da predstavnici Gradske uprave nemaju šta reći građanima, jer brojke govore više od riječi. Odbornik SNSD-a Aleksandar Đurđević je naglasio da je trošenje budžetskih sredstava nedopustivo i da se ne mogu vršiti realokacije.

-Koja je onda poenta usvajanja budžeta na Skupštini, ako ga ne primijenjuje onaj ko to treba”, pitao je Đurđević. On je dodao da je nedopustivo i da već u procedure nije ni rebalans, kao ni nacrt budžeta za narednu godinu.