Bolnica koja je na usluzi stanovništvu cijele Republike :: Semberija INFO ::

 

Bolnica koja je na usluzi stanovništvu cijele Republike


Bijeljinska JZU Bolnica „Sveti Vračevi“ u utorak, 14. novembra obilježila je krsnu slavu „Svete Vračeve - Kozmu i Damjana“. Povodom slave najprije je služena liturgija u hramu Svetih apostola Petra i Pavla da bi poslije liturgije uslijedilo lomljenje slavskog kolača u prostorijama bolnice.

Svečani čin lomljenja slavskog kolača  obavio je Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski gospodin Fotije. U svojoj besjedi on je istakao značaj koji su sveti Kozma i Damjan imali u okviru i Crkve i medicinske nauke kao i na čitav niz svetaca koji su uz svoju hrišćansku vjeru imali veliko znanje iz oblasti medicine. Oni su nesebično dijelili svoje znanje i bili na usluzi ljudima, bez traženja i očekivanje ikakve nagrade – zbog čega se prozvani bezsrebrenicima. Zbog spriječenosti da prisustvuje današnjoj slavi bijeljinske bolnice čestitku je uputio Milorad Dodik predsjednik Republike Srpske.

-Sveti vračevi Kozma i Damjan, zaštitinici zdravlja i ljekara doslovno se oživljavaju kroz vaše posvećeno i profesionalno djelovanje čime je Bolnica „Sveti Vračevi“ postala značajan dio zdravstvenog sistema Republike Srpske. Koristim priliku da izrazim zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom kao i uvjerenje da ćete kao i do sada, svojim aktivnostima, i u narednom periodu sa uspjehom nastaviti razvijati ovu zdravstvenu ustanovu kako bi jačanjem kapaciteta, unapređenjem rada i podizanjem kvaliteta usluga dostigli najviše standarde u oblasti zdravstvene zaštite naših građana“, stoji u čestitci prvog čovjeka Republike.

Prije tri godine, menadžment bolnice je uveo lijepu praksu da zaposleni radnici tajnim glasanjem između sebe izaberu radnika godine. Ovaj put radnici su odlučili da prim. dr Dragan Živanović bude radnik 2023. godine - njemu je uručena novčana nagrada u iznosu od hiljadu maraka.

Direktor JZU Bolnica „Sveti Vračevi“, prof. dr Zlatko Maksimović rezimirao je ukratko sve ono što je u ovoj zdravstvenoj ustanovi urađeno u prethodnih godinu dana: u oblasti hirurgije, kardiologije posebno, kupovine i instaliranja nove najsavremenije opreme (uskoro će biti funkcionalan aparat kojim se rješavaju problemi kamena u bubregu)... Sve urađeno je samo odskočna daska za nove projekte o kojima će dr Maksimović blagovremeno upoznati javnost.

Semberija info