DANAS SAJAM U HOTELU DRINA: Koja su zanimanja za siguran posao :: Semberija INFO ::

 

DANAS SAJAM U HOTELU DRINA: Koja su zanimanja za siguran posao


Područna privredna komora Bijeljina u okviru Projekta ,,Unapređenje izvođenja praktične nastave za deficitarna zanimanja'' danas organizuje Sajam i promociju deficitarnih zanimanja pod nazivom ,,Tražena zanimanja za siguran posao''  koji će biti održan godine sa Hotelu Drina u Bijeljini, a početak je u 11 časova.
 
Nedostatak radne snage jedan je od ključnih izazova sa kojima se privreda suočava, koji je posljedica trenda iseljavanja stanovništva, loše demografske slike koja se odražava kroz negativan prirodni priraštaj, ali i neadekvatan obrazovni sistem, prije svega u oblasti stručnih zanimanja. Područna privredna komora Bijeljina drugu godinu za redom provodi Projekat direktne pomoći srednjoškolskim centrima, sredstvima neophodnim za izvođenje kabinetske nastave, sa ciljem što bolje afirmacije traženih, stručnih zanimanja i kavalitetnijim uslovima za izvođenje praktične nastave za deficitarna zanimanja.
 
Jednodnevni Sajam omogućiće da srednjoškolski centri regije prezentuju javnosti i privrednim društvima način rada i funkcionisanja praktične nastave, konkurentnost na tržištu rada nakon završenog srednjoškolskog obrazovanja i način na koji su povezani s poslodavcima kao i stvaranju novih kontakta sa predstavnicima privrednih društava.
 
U okviru projekata Područna privredna komora Bijeljina dodjeljuje neophodna sredstva za izvođenje prektične nastave u 13 srednjih škola sa područja djelovanja PPK Bijeljina, od Vlasenice, Milića, Šekovića, Srebrenice, Bratunca, Osmaka, Zvornika, Bijeljine, Ugljevika i Lopara a dodjela je predviđena tokom ceremonijalnog dijela manifestacije.