Krsna slava ugljevičkih medicinara: Pacijenti-njihova svetinja :: Semberija INFO ::

 

Krsna slava ugljevičkih medicinara: Pacijenti-njihova svetinja


Zdravstveni radnici Doma zdravlja Ugljevik obilježili su danas krsnu ove zdravstvene ustanove-Aranđelovdan lomljenjem slavskog kolača u hramu Svete Petke Paraskeve.

Nakon Svete liturgije, paroh ugljevički, protojerej Aleksandar Tešić u čestitki je poručio da je biti ljekar i medicinski radnik dar od Boga.

-Oni su naši zemni anđeli, naši pomoćnici, u svakoj prilici i neprilici oni nam pomažu da izdržimo sve tjeskobe ovog života. Njihova služba je dar od Boga, dar koji Bog daje određenim ljudima da bi pomagali svima nama. I ta služba je velika i uzvišena, to je prije svega human rad, rad u kome se ogleda čovjekuljublje i bogoljublje-rekao je Tešić.

Direktor Doma zdravlja Cvjetana Dragonjić je, uz čestitke, zaposlenima zahvalila za predan i požrtvovan rad u službi svih građana Ugljevika i Podmajevice istakavši da su oni najzaslužniji za pozitivne rezultate koje bilježi ova zdravstvena ustanova u posljednje dvije godine.

-Nastavljamo da radimo na medicinskoj opremljenosti, kadrovskom jačanju i kao i do sada, u prvom planu su naši pacijenti kako bi bili još zadovoljniji pruženim uslugama-najavila je Dragonjićeva.

Kum slave bio je načelnik Ugljevika Vasilije Perić koji je zajedno sa predsjednikom Skupštine opštine Ugljevik Zoranom Lazićem prisustvovao slavi i molitvenom skupu.

Perić je čestitao svim zaposlenima Doma zdravlja Ugljevik krsnu slavu za koje je rekao da uvijek pomažu onima kojima je pomoć potrebna i zahvalio za sve što čine za građane ove podmajevičke opštine.

-Hvala im na svim onim dobrim djelima i uslugama prema našim sugrađanima koje su još bolje u odnosu na neki prethodni period-rekao je Perić.

On je izrazio očekivanje da će Dom zdravlja Ugljevik i ovu godinu završiti sa pozitivnim poslovanjem kao što je to bilo i sa prethodnom godinom.

Perić je najavio dalju podršku opštine Ugljevik ovoj zdradvstvenoj ustanovi.