HUMANITARNO UDRUŽENjE ŽENA “ARTA”: IZLOŽBA U OKVIRU PROJEKTA “ZAJEDNO, JEDNI ZA DRUGE” :: Semberija INFO ::

 

HUMANITARNO UDRUŽENjE ŽENA “ARTA”: IZLOŽBA U OKVIRU PROJEKTA “ZAJEDNO, JEDNI ZA DRUGE”


Humanitarno udruženje žena “Arta”, organizovalo je izložbu radova korisnika i članova Udruženja, a u okviru projekta “Zajedno, jedni za druge”. Predsjednica Udruženja Radmila Simić, istakla je da je ovo završna aktivnost ovogodišnjeg projekta koji je podržala Gradska uprava.





-Cilj je socijalizacija i inkluzija korisnika, članova i učesnika projekta koji je započet u aprilu. Od aktivnosti koje smo realizovali tokom ovogodišnjeg projekta, realizovano je 30 radionica obuke veza, izrade nakita i ukrasnih predmeta, informatike, hora, sportskih, terapeutskih aktivnosti aikida i joge, dva stručna predavanja o njezi djece i osoba sa invaliditetom, medijske pismenosti i izlet za korisnike”, rekla je Simićeva. Ona je naglasila da se na ovaj način ugroženi i osjetljivi građani osnažuju i osamostaljuju.





-Realizacijom aktivnosti u okviru projekta “Zajedno, jedni za druge”, ostvaren je cilj, odnosno, osnaživanje i obuka ugroženih i osjetljivih građana, od čega korist ima ne samo naša lokalna zajednica, nego i društvo u cjelini”, rekla je Simićeva, koja godinama unazad, predano radi sa brojnim članovima i korisnicima Udruženja.



(Semberija info)