SAJAM RUKOTVORINA I PROIZVODA ŽENA SA MAJEVICE U UGLjEVIKU! :: Semberija INFO ::

 

SAJAM RUKOTVORINA I PROIZVODA ŽENA SA MAJEVICE U UGLjEVIKU!


Po prvi put na našoj Majevici organizujemo Sajam rukotvorina i proizvoda koje su napravile žene sa svih pet majevičkih opština: Ugljevik, Sapna, Čelić, Teočak i Lopare.

Sajam će biti održan devetog decembra u Ugljeviku, ispred Centra za kulturu „Filip Višnjić“ od 11 do 13 sati.
Na sajmu možete očekivati jedinstvene rukotvorine majevičkih žena, ukusnu hranu i druge zanimljive stvari napravljenje s ljubavlju i posvećenosti žena sa prelijepe Majevice.

Ženski sajmovi rukotvorina često nude priliku lokalnim umjetnicama, ali i ženama koje svoje hobije pretvaraju u umjetnost da izlože svoje radove, pokažu svoju kreativnost i povežu se s zajednicom. Pored ovoga, imaćete priliku da okusite čari kuhinje na Majevici, te da dobijete svoj primjerak knjige recepata pod nazivom Šta se jede na Majevici?

Dođite nam, pružite podršku svojim sugrađankama i počastite sebe komadićem Majevice.
Sajam organizuje Udruženje žena Jagoda Čelić, u saradnji sa grupama žena iz svih zajednica na Majevici'', najavljuju žene Majevice i poručuju: ,,Vidimo se u Ugljeviku devetog decembra''.
 
Projekat Ženska snaga Majevice podržan je kroz projekat „Jačanje povjerenja i kohezije u zajednicama u Bosni i Hercegovini“ koji finansira Služba za instrumente vanjske politike Evropske unije u okviru Instrumenta za susjedstvo, razvoj i međunarodnu saradnju, a zajedno provode Evropska unija u BiH, Ujedinjene nacije u BiH, Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini i Vijeće Europe – Ured u Sarajevu.