ODSJEK ZA LER I EI: VRIJEDNA DONACIJA ŠKOLI “VUK KARADžIĆ” :: Semberija INFO ::

 

ODSJEK ZA LER I EI: VRIJEDNA DONACIJA ŠKOLI “VUK KARADžIĆ”


Odsjek za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije Gradske uprave, promovisao je unapređenje uslova rada u OŠ „Vuk Karadžić“, opremanjem dva kabineta, školske biblioteke i dodjelu sportskih rekvizita za salu. Ankica Todorović, šef Odsjeka za LER i EI i koordinator projekta istakla je da su ovee aktivnosti dio projekta koji se realizuje kao rezultat Direktnog poziva za podnošenje prijedloga projekata partnerskih mjesnih zajednica u okviru nagradnog fonda, koji je raspisan u aprilu 2023. godine u sklopu druge faze projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ kojeg provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP),  a finansiraju Vlade Švajcarske i Švedske.

​-Cilj ovog poziva je bila podrška realizaciji jednog prijedloga projekta u jednoj od pet partnerskih mjesnih zajednica. Projekte su podnijele dvije mjesne zajednice od kojih je jedna ispunjavala tražene kriterijume i postavljene uslove a to je MZ „Sokolski dom“, rekla je Todorovićeva. Prema riječima Jovice Davidovića, predsjednika MZ “Sokolski dom”, na forumu građana mjesne zajednice, definisano je nekoliko prioritetnih projekata od kojih je jedan sa najvećim brojem glasova bio i opremanje dva kabineta u OŠ „Vuk Karadžić“, nakon čega se krenulo u realizaciju javnih nabavki za potrebe škole. Nabavljeno je 78 školskih stolica i 39 klupa, dvije nastavničke katedre i stolice, jedna školska tabla i 24 lopte za fudbal, košarku, rukomet i odbojku, 277 knjiga za školsku biblioteku, a ukupan iznos u sklopu projekta iznosi 17.703,15KM.

-Ovakve donacije su od izuzetne važnosti i za školu i za kvalitet nastave. Izražavam zahvalnost Gradskoj upravi i Savjetu MZ na vrijednoj donaciji i poboljšanju kvaliteta izvođenja nastave i boravka djece u kabinetima”, rekao je direktor OŠ “Vuk Karadžić” Predrag Račanović.

Semberija info