Osnovano prvo Udruženje filantropa u Bijeljini :: Semberija INFO ::

 

Osnovano prvo Udruženje filantropa u Bijeljini


  Izvor: BHRT/Ivana Trbić (S. T.)

Da biste pomagali drugima, ne morate biti ni bogati ni moćni. Tako kažu filantropi iz Bijeljine koji su nedavno osnovali Udruženje "Pegaz". Vrata otvaraju svima kojima je cilj davanje u opštekorisne i dobrotvorne svrhe, te pomoć u svim oblastima koja rezultira poboljšanjem kvaliteta života u toj lokalnoj zajednici. 

Deset Bijeljinaca, tzv. ambasadora čovjekoljublja, okupila je ideja iz koje je nastao “Pegaz”. Prvo udruženje filantropa u Bijeljini, ali i šire, sebi je postavilo jasne ciljeve.

"Naše udruženje ima za cilj da pruža pomoć i podršku svim zajednicama. Kroz naše programske inicijeative nastojimo ostvariti pozitivne promjene i poboljšati svijet u kom živimo. Svaka osoba može biti filantrop, ne morate biti ni bogati ni moćni da biste pomagali drugima", kaže predsjednik Udruženja filantropa Pegaz Tatjana Berberović. 

Kako navode iz ovog udruženja, “Pegaz” će se baviti aktivnostima edukacije usmjerene prema djeci, mladima, ženama, penzionerima i marginalizovanim grupama, a radiće i brojne kampanje čiji je cilj samo jedan – pobošanje kvaliteta života u zajednici.

"ljudi će nešto kupiti i to nešto će poslužiti da se kupi nešto drugo, nešto što je korisno, u ovom slučaju pametna tabla, donacije naravno i projekti, apliciraćemo tamo gdje je predviđeno da se novac da za neku pametnu svrhu", ističe član Udruženja filantropa Pegaz Bijeljina Aleksandar Bugarinović.

Jedna od prvih aktivnosti bijeljinskih filantropa počela je prije osnivanja udruženja. Bijeljinska slikarka Natalija Cimeša prodajom svojih slika obezbijedila je novac za pametne table. U prvoj fazi obezbijeđeno je osam pametnih tabli, a akcija se sada nastavlja.

"Otvaramo izložbu čiji je radni naziv Zlatna grana u ovkiru akcije Jedna slika jedna pametna tabla, mi smo planirali da obezbijedimo deset pametnih tabli na teritoriji grada Bijeljina", navodi slikarka i član Udruženja filantropa Pegaz Bijeljina Natalija Cimeša.

Iz ovog udruženja su poručili da svi treba da se vode mišlju - „ne treba razlog da bi napravio dobro djelo, treba razlog da ga ne napraviš“.