ŠAH: EVROPSKI PRVACI U BIJELjINI :: Semberija INFO ::

 

ŠAH: EVROPSKI PRVACI U BIJELjINI


Proslavljeni fudbaler i veliki zaljubljenik u šah, Dejan Joveljić organizovao je u Bijeljini zatvoreni brzopotezni turnir koji je okupio velemajstore, internacionalne majstore i FIDE majstore iz Srbije, Crne Gore i BiH. Turnir , pod nazivom „9-ka kod Jovelje“ održan je u Etno selu "Stanišići" u Bijeljini, 28. novembra uz nagradni fond od 2.500 evra.


 
-Među učesnicima koje je ugostio naš grad našlo se osam velemajstora, olimpijskih reprezentativaca, a posebno nam je drago što su učešće uzeli i ovogodišnji evropski prvaci - reprezentativci Srbije, Aleksandar Inđić i Velimir Ivić, zajedno sa selektorom Miodragom Perunovićem i trenerom Milošem Perunovićem. Da u tehničkom pogledu sve protekne kako treba pobrinuo se potpredsjednik i trener našeg kluba republički sudija Vedran Petričević.
 
Takođe , veliko nam je zadovoljstvo što je na ovom prestižnom turniru sudio predsjednik našeg kluba, regionalni sudija Želimir Tešić zajedno sa republičkim sudijom Robertom Tonkovićem i glavnim arbitrom, međunarodnim šahovskim sudijom Vladom Stojanovićem“, saopštili su organizatori iz Šahovskog kluba „Klub 5“ iz Bijeljine.
 
Pobjednik turnira je velemajstor Aleksandar Inđić, a bijeljinski velemajstor Dalibor Stojanović napravio je odličan rezultat osvojivši drugo mjesto.