DDDK „ZDRAVLjE“: U TOKU JE DECEMBARSKA AKCIJA DARIVANjA KRVI :: Semberija INFO ::

 

DDDK „ZDRAVLjE“: U TOKU JE DECEMBARSKA AKCIJA DARIVANjA KRVI


U toku je decembarska akcija darivanja krvi koju organizuje Društvo dobrovoljnih davalaca krvi „Zdravlje“ iz Bijeljine. Akcija se realizuje u prostorijama Centra za transfuzijsku medicinu i traje tri dana – od srijede 27. do petka 29. decembra.

-Tradicionalno, krajem svake godine Društvo dobrovoljnih davalaca krvi „Zdravlje“ iz Bijeljine, sa svojim članovima organizuje ovu akciju. Ovogodišnja akcija darivanja krvi je počela juče i mogu izraziti zadovoljstvo odzivom naših građana. Organizovano su došli pripadnici Oružanih snaga BiH iz bijeljinske kasarne a danas su tu članovi Gorske službe spašavanja - stanica Bijeljina, Društvo dobrovoljnih davalaca krvi „Soko 2020“ iz Ugljevika i još mnogo ljudi. Shodno dosadašnjoj praksi, drugi i treći dan akcije darivanja krvi uvijek smo bilježili veliki odziv davalaca krvi tako da isti scenario očekujemo i priželjkujemo i ove godine“, izjavila je za „Semberija INFO“ dr Dragana Vojinović iz bijeljinskog Centra za transfuzijsku medicinu.



Prema riječima dr Vojinović, Dom zdravlja i Bolnica „Sveti Vračevi“ u Bijeljini trenutno imaju dovoljne količine rezervi krvi. Tradicionalna decembarska akcija DDDK „Zdravlje“ je tim važnija što se organizuje pred predstojeće novogodišnje i božićne praznike kada Služba za transfuzijsku medicinu neće raditi, tako da će se tokom ova tri dana zalihe krvi dodatno povećati.

- Društvo dobrovoljnih davalaca krvi „Zdravlje“ iz Bijeljine organizuje akciju dobrovoljnog darivanja krvi i poziva sve zainteresovane doavaoce krvi da se odazovu akciji i tako svojim humanim činom pomognu bolesnima i povrijeđenim kojima je potrebna krv za ozdravljenje. Ovo je dobra prilika da mladi i zdravi pokažu svoju humanost na djelu“, stoji u pozivu Društva dobrovoljnih davalaca krvi „Zdravlje“ iz Bijeljine.
(Semberija info)