BIJELJINA U NOVU GODINU ULAZI SA USVOJENIM BUDŽETOM :: Semberija INFO ::

 

BIJELJINA U NOVU GODINU ULAZI SA USVOJENIM BUDŽETOM


Na danas održanoj vandrednoj  sjednici Skupštine Grada Bijeljina,usvojen je prijedlog odluke o budžetu za 2024.godinu, dok  rabalans budžeta za 2023.godinu, nije dobio podršku većine odbornika.



-Ulazimo u narednu godinu sa novim budžetom, čime su ispunjeni svi preduslovi za normalno funkcionisanje jednog grada. I pored političkih podjela i svega onog što je prisutno  u ovom Gradu, Skupstina Grada Bijeljina je i ove godine, donijela takvu odluku da Grad ima usvojen budžet  i da može normalno funkcionisati.Na prijedlog odluke o budžetu bilo je jedanaest amandmana koji  su usvojeni i riječ je o iznosu od 3,4 milona KM ili 4,58% , u odnosu na ukupan budžet koji je usvojen, a koji iznosi 74.171.235,00 KM”, rekao je predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević.



Između ostalog u novom budžetu je obezbijeđen dodatni novac za stipendije, za prevoz učenika,sport, za podsticaje u poljoprivredi.Više novca predviđeno je i za udruženja od opšteg intertesa,udruženja koja pripadaju boračkim kategorijama, kao i za obrazovne institucije.
Kada je riječ o rebalansu budžeta, Đurđević je naglasio da on iz već dobro poznatih razloga, ne može biti operativan niti da se, u ovom momentu,  bilo šta može uraditi sa njim, navodeći da je riječ, o već potrošenim sredstvima od kojih je veći dio od strane Gradske uprave, kako je rakao, relociran i isplaćen na nelegalan način.

Semberija info