Karneval “Praznična čarolija” za ugljevičke mališane: Uz darove-čestitka i pažnja :: Semberija INFO ::

 

Karneval “Praznična čarolija” za ugljevičke mališane: Uz darove-čestitka i pažnja


Kao i uvijek potrudili smo se da obradujemo naše najmlađe sugrađane povodom novogodišnjih i božićnih praznika ali to činimo i  činićemo tokom čitave godine jer mlada pokoljenja su naša najveća briga i  pažnja, rekao je na današnjoj svetkovini za djecu Ugljevika priređenoj na gradskom trgu, Vasilije Perić načelnik opštine Ugljevik.



Perić nije krio ni sopstvenu radost, kao učesnik tog događaja, “jer predivni, gotovo bajkoviti osmijesi djece najbolji su pozdrav su za nas odrasle i još jedna obaveza visa da i rječju i djelom pokažemo da nam od njih ništa važnije”

U okviru novogodišnje zabave Karneval “Praznična čarolija” dodijeljeni su novogodišnji paketići svim mališanima ove podmajevičke opštine uzrasta do deset  godina koje je finansirala opština Ugljevik.



Obraćajući se mališanima, Perić im je poželio  srećnu Novu godinu uz želju da budu zdravi i bezbrižni u srećnim igrama.

-Ovo je jedan od vidova podrške pronatalitetnoj politici, pored podrške rađanju novorođenčadi. Cijena cjelodnevnog boravka djece u vrtiću je 95 KM na mjesečnom nivou i to je najpovoljnije u Srpskoj-rekao je Perić.



U narednoj godini, Perić je najavio dodjelu besplatnih udžbenika svim ugljevičkim osnovcima kao i subvencije za prevoz svih učenika, te subvencije za boravak djece u privatnim vrtićima i igraonicama.

Mališani iz ugljevičkih vrtića i škola plesali su, pjevali, igrali u predstavi u kojoj su svi oni uzeli učešće.



“Prazničnu čaroliju” organizovala je Škola sporta “Mali šampioni” a generalni pokrovitelj ove manifestacije je opština Ugljevik.

Organizator Mladen Stevanović istakao je da je danas poslata prelijepa slika iz Ugljevika i rekao je da je manifestacija započela defileom mališana gradskim ulicama.



-Mališani su bili obučeni u najkreativnijnijim maskama svojih omiljenih junaka, superheroja, likova iz bajki. Predstavili su se plesom, recitacijama i brojnim drugim sadržajima-rekao je Stevanović i zahvalio opštini Ugljevik koja kako kaže po tradiciji svim ugljevičkim mališanima daruje novogodišnje paketiće.