OMLADINCI GO CRVENOG KRSTA BIJELjINA PODIJELILI HILjADU PAKETIĆA :: Semberija INFO ::

 

OMLADINCI GO CRVENOG KRSTA BIJELjINA PODIJELILI HILjADU PAKETIĆA


Omladina Gradske organizacije Crvenog krsta Bijeljina u saradnji sa učenicima Gimnazije ''Filip Višnjić'' iz Bijeljine organizovala je i ove godine tradicionalnu akciju prikupljanja slatkiša za paketiće pod nazivom ''Jedan slatkiš jedno dijete''. Preko 90 volontera učestvovalo je u akciji u kojoj je prikupljen rekordan broj slatkiša. I ove godine građani su pokazali svoju humanu stranu i solidarnost za one koji ne mogu priuštiti novogodišnje poklone. Od prikupljenih slatkiša napravljeno je preko 350 paketića u vrijednosti od 20 KM, 300 u vrijednosti od 40 KM i preko 350 u vrijednosti od 50 KM. Paketići su podijeljeni svim udruženjima i pojedincima sa područja Semberije koji su uputili zahtjev za ovu vrstu podrške. Neka od tih udruženja su članice koalicije KOLOSI, Udruženje OTAHARIN, mjesne zajednice, Savez gluvih i nagluvih Republike Srpske, veterani, vjerske zajednice i drugi. Jedan broj paketića je proslijeđen omladincima Crvenog krsta u Pelagićevu, Šamca i Lopara.



Danas je Gradska organizacija Crvenog krsta iz Bijeljine zajedno sa Gorskom službom spasavanja – stanica Bijeljina uručila paketiće štićenicima Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama i Dnevnog centra za djecu u riziku koji djeluju pri bijeljinskom Centru za socijalni rad.



-Naši prijatelji iz GSS – stanica Bijeljina prošle su godine novogodišnjim paketićima obradovali mališane koji su bili hospitalizovani na pedijatrijskom odjeljenju Bolnice ''Sveti Vračevi“. Tada su se, u odjeći Deda Mraza spustili sa krova bolnice pa smo odlučili da i ove godine djecu iznenade Deda Mrazovi, spuštajući se sa krova Centra za socijalni rad. Imajući u vidu da sa Dnevnim centrom za djecu sa posebnim potrebama imamo odličnu saradnju koja se tiče besplatnog prevoza djece kao i sa njihovim roditeljima, odlučili smo se da ovo uručenje paketića bude posebno.



Ovom prilikom se zahvaljujemo upravi i učenicima Gimnazije ''Filip Višnjić'' kao i našim stalnim volonterima bez kojih ova akcija ne bi bila realizovana kao i marketima BOST, Tropic i Fortuna koji su nam dozvolili da sprovedemo ovu aktivnost i naravno svim građanima koji su svojom simboličnom kupovinom doprinijeli akciji“, stoji u saopštenju za javnost omladine Crvenog krsta grada Bijeljina.



(Semberija info)                                              ​