GO DEMOS Bijeljina: Upriličen novogodišnji prijem za medije :: Semberija INFO ::

 

GO DEMOS Bijeljina: Upriličen novogodišnji prijem za medije


Gradski odbor DEMOS Bijeljina, večeras je organizovao tradicionalni novogodišnji prijem za medije, kao i godišnju pres konferenciju za medije, a tom prilikom najmlađe su obradovali novogodišnjim paketićima.



Milan Dakić, predsjednik GO DEMOS Bijeljina istakao je da stranka bilježi konstatan rast novih članova.

-Svi mi koji se bavimo politikom, kako članovi, tako i simpatizeri DEMOS-a, ali i ostali građani svjedoci smo da je ova, 2023. godina bila godina sa mnogo izazova. Još uvijek se osjećaju posljedice prouzrokovane virusom korona, koja je veoma uticala na ekonomiju, ali i na život svih građana.  Što se tiče DEMOS-a mi smo zadovoljni, jer smo uspjeli doprijeti do građana i biti im dostupni, a oni su nam dali povjerenje i glasali za nas. U 2024. godini nadamo se da ćemo nastaviti ovim tempom proširenja, jer u protekla četiri mjeseca imamo mnogo novih članova i simpatizera kako u Bijeljini, tako i na regiji, ali i širom RS koji zajedno sa nama žele da se bave politikom i da svi zajedno probamo da napravimo bolje sutra. Iskreno se nadamo da ćemo i u 2024. godini ostati u dobrim odnosima sa svim predstavnicima medija, da sarađujemo zajedno, a isto tako da ostanemo dosljedni svojim riječima i djelima, kao i da sačuvamo povjerenje koje imamo od građana“, istakao je Milan Dakić, predsjednik Gradskog odbora DEMOS Bijeljina i ovom prilikom svim građanima grada Bijeljina poželio srećne predstojeće praznike i poručio da svi zajedno nastave da se bore za bolje sutra.



Slaviša Vujanović, odbornik DEMOS-a u Skupštini grada Bijeljina političku situaciju u Bijeljini za ovu godinu ocijenio je kao komplikovanu.



-Poslije opoziva poznto je da gradonačelnik sa svojim saradnicima ne prisustvuje skupština, te da neke odluke ne ulaze u skupštinsku proceduru. Danas smo na skupštini imali temu usvajanja budžeta za 2024. godinu sa rebalansom budžeta za 2023. godinu. Rebalans budžeta nije usvojen, dok je budžet za narednu godinu usvojen, ali opet smatram da budžet mora biti razvojni u interesu grada Bijeljina. Svi se moramo ponašati odgovorno prema gradu i prema našim sugrađanima, jer svi imamo odgovornost prema njima. Smatram da je Bijeljina u proteklom periodu stagnirala i da ona mora i može bolje i u interesu svih nas je da radimo i sarađujemo. Ja kao odbornik ispred GO DEMOS Bijeljina smatram da je DEMOS bio konstruktivan u radu skupštinske većine i bio spreman na saradnju sa svim odbornicima u Skupštini grada Bijeljina, kao i sa gradonačelnikom a sve u cilju razvoja grada Bijeljina. Nažalost, ova nesaradnja šteti razvoju grada, kao i našim sugrađanima i mislim da se to u narednom periodu mora promijeniti. I u narednoj godini želimo da budemo konstruktivan partner da sarađujemo i da u Skupštini grada dajemo korektne i konkretne prijedloge i da ostvarimo saradnju sa predstavnicima Gradske uprave, jer trenutna situacija nikome nije  interesu. Bijeljina je drugi grad po veličini u RS i ona mora da se razvija ka boljem i da bude predvodnik u razvoju RS. To je jedna od mojih želja u narednoj godini, da se grad Bijeljina i politički, ali i u svakom drugom smislu razvija u najboljem pravcu i bude vodeća u RS“, zaključio je Vujanović.
 
(Semberija info)