SAOPŠTENjE RITE UGLjEVIK - Planovi ispunjeni 100% :: Semberija INFO ::

 

SAOPŠTENjE RITE UGLjEVIK - Planovi ispunjeni 100%


Rudnik i termoelektrana "Ugljevik" ispunili su godišnji plan proizvodnje električne energije od 1484 gigavat-časova, i to tri dana pred kraj godine. Plan je ostvaren i na Rudniku, pa je proizvodnja uglja od oko 2 miliona tona u visini 100% godišnjeg plana.
 
Ovakva proizvodnja je rezultat zajedničkih napora radnika, rukovodilaca i Uprave, uz maksimalnu podršku Elektroprivrede Republike Srpske i Vlade Srpske.
 
Iako je godina za nama bila teška, ne samo za RiTE Ugljevik, nego za ERS u cjelini, pa i za Republiku Srpsku, zahvaljujući podršci koju smo imali uspjeli smo da ovu poslovnu godinu završimo pozitivno.
 
Ove godine smo ostvarili i rekordne prihode u visini od oko 185 miliona maraka, a uvjereni smo da ćemo, uz zalaganje radnika koji i jesu naša najveća snaga, ali i uz podršku ERS-a i Vlade, istim tempom nastaviti i u narednoj, 2024. godini.
 
Svim građanima Republike Srpske, a naročito našim radnicima i njihovim porodicama, želimo srećne novogodišnje i božićne praznike, uz želju da ih provedu sa svojim najmilijima.