NOVOGODIŠNjI KONCERT „POD SJAJEM ZVIJEZDA“ :: Semberija INFO ::

 

NOVOGODIŠNjI KONCERT „POD SJAJEM ZVIJEZDA“


Udruženje umjetnika"Soprano" iz Bijeljine upriličilo je večeras Novogodišnji koncert "Pod sjajem zvijezda". Na sceni Centra za kulturu "Semberija" nastupili su Lidija Jelisić Simeunović, operska pjevačica iz Bijeljine, Vesna Perišić pianistkinja, takođe iz Bijeljine i Kvartet "Aurora" iz Beograda.

-Večerašnji koncert koji nosi naziv „Pod sjajem zvijezda“ predstaviće bijeljinskoj publici širok spektar kompozicija, od onih klasičnih do savremenih. Uz mene, na sceni će se pojaviti i Kvartet „Aurora“ koji čine četiri fantastične djevojke iz Beograda. Sve četiri imaju visoko muzičko obrazovanje i podjednako kvalitetno sviraju klasičnu, popularnu i tradicionalnu muziku. Imaćemo i klavirsku pratnju naše Bijeljinke, Vesne Perišić i vjerujem da će publika večeras uživati“, rekla je za „Semberija INFO“ Lidija Jelisić Simeunović, osnivač i predsjednik Udruženja umjetnika „Soprano“.

Na programu su bila djela Gardela, Mocarta, Rinaldija, Verdija, Bizeta, Bregovića...

Lidija Jelisić Simeunović, sopran, rođena je u Bijeljini. Sa 13 godina postaje član Srpskog pjevačkog društva ''Srbadija" pod dirigentskom palicom prof. dr Desanke Trakilović, sa kojim je nastupala deset godina kao solista u zemljii inostranstvu. Sa 14 godina je pohađala časove solo pjevanja kod soprana Verice Pejić, soliste srpskog Narodnog pozorišta u Novom Sadu. Završava srednju Muzičku školu, "S. S. Mokranjac" u Bijeljini a zatim diplomira na Muzičkoj akademiji sa najvišom ocjenom (prof. Oliver Njego). U dosadašnjoj karijeri nastupala je u Bosni i Hercegovini, Austriji, Švajcarskoj, Makedoniji, Bugarskoj, Njemačkoj, Italiji, Rusiji, Češkoj,Poljskoj, Mađarskoj, Hrvatskoj, Srbiji, Rumuniji, Sloveniji. Pohađala je master klas kod eminentnih umjetnika: G. Benackove, B. Martinovića, E. Blahove, O. Makarine, T. Tarskik. Trenutno radi kao redovan protesor solo pjevanja u Muzičkoj školi „Stevan Stojanović Mokranjac" i osnivač je Udruženja umjetnika "Soprano".
 
Vesna Perišić, pijanistkinja, rođena je u Bijeljini. Sa devet godina počinje svoje muzičko obrazovanje u Muzičkoj školi "Stevan Stojanović Mokranjac" u Bijeljini. Završava osnovnu i srednju muzičku školu u klasama Milene Zelenović, Marije Đukić i Aleksandre Radosavljević. Završila je osnovne i master studije na FMU u Beogradu, u klasi Dubravke Jovičić. Trenutno radi u matičnoj Muzičkoj školi "Stevan Stojanović Mokranjac" u Bijeljini.
Semberija info