Najmlađi pijukali u objektu „Đurđevak“ JU Dječijeg vrtića „Čika Jova Zmaj“ Bijeljina :: Semberija INFO ::

 

Najmlađi pijukali u objektu „Đurđevak“ JU Dječijeg vrtića „Čika Jova Zmaj“ Bijeljina


U holu objekta „Đurđevak“ JU Dječijeg vrtića „Čika Jova Zmaj“ Bijeljina mališani koji pohađaju vrtić danas su imali priliku da pijuču. Pored pijukanja, srednje i starije vrtićke grupe imale su priliku da posjete hram Rođenja Presvete Bogorodice, gdje su kroz razgovor sa sveštenikom naučili nešto više o rođenju Isusa Hrista.


 
Simoneta Vujanović, vaspitač u JU Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ Bijeljina, istakla je da u njihovom vrtiću sa najmlađima proslavljaju sve praznike, pa tako i najradosniji hrišćanski praznik Božić.
 

-Naši drugari dosta znaju o našim običajima. Roditelji se trude da ih kod kuće nauče, a i mi u vrtiću se trudimo da  različitim prigodnim pričama i recitacijama približimo djeci naše običaje i tradiciju. Najvažnije je da čuvamo naše običaje i tradiciju da se ne izgube“, naglasila je Vujanovićeva.
 

Pijukanje je jedan od najljepših običaja u našem kraju i vezuje se za najradosniji hrišćanski praznik Božić. Ovaj običaj simbolizuje blagostanje u kući, kao i množenje dobra, ljubavi i sloge u porodičnom domu.
Semberija info