BIJELjINA: BOŽIĆNOM ČESNICOM NAJVIŠE OBRADOVANI MALIŠANI :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA: BOŽIĆNOM ČESNICOM NAJVIŠE OBRADOVANI MALIŠANI


Izvor: Semberija info

Povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Gradska uprava Grada Bijeljina danas je nastavila jednu lijepu tradiciju. Naime, ispred zgrade Gradske uprave upriličeno je lomljenje i dijeljenje božićne česnice. Prošle godine, organizatori su u česnicu „sakrili“ 12 zlatnika (kao simbol broja Isusovih apostola) dok je ove godine broj zlatnika povećan za još 21 tako da će 33. najmlađih, ali i onih nešto starijih stanovnika Bijeljine po lijepome pamtiti ovaj Božić. 



-Hvala vam što ste došli sa ovoliko djece, što saborujete ovdje zajedno. Želim da istaknem da ćemo svake sljedeće godine još više raditi po pitanju očuvanja naših običaja kako bismo donosili radost našim najmlađima. Želimo da im životi budu ispunjeni radošću, da budu vođeni pravim hrišćanskim vrijednostima a znamo svi da nema veće radosti od Božića. I zato, neka se još dugo srećemo ovdje na ovom mjestu, u radosti i veselju“, poručio je gradonačelnik Ljubiša Petrović.



Nakon što je podijeljeno svih sedam božićnih hljebova i pronađena 33 zlatnika, za sve sretne pronalazače gradonačelnik Petrović je upriličio svečani prijem. Većina onih koji su danas dobili zlatnike i ranijih godina su učestvovali u lomljenju božićne česnice ispred Gradske uprave ali nisu bili današnje sreće.



-To nam govori da budemo uporni. Je l' tako? Pa i onda kada ne uspijemo postići ono što smo naumili ne treba odustati. Nagrada će doći sljedeći put, samo ne smijemo odustajati“, potsjetio ih je prvi čovjek Grada.
Među 33 sretna dobitnika našli su se brat i sestra Mičić, Ksenija i Pavle. Dok su se fotografisali da gradonačelnikom ponosni otac je konstatovao: „Da sam još i treće dijete poveo! Ko zna?“.