BIJELjINA: OBILjEŽEN DAN REPUBLIKE SRPSKE :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA: OBILjEŽEN DAN REPUBLIKE SRPSKE


Povodom obilježavanja Dana Republike Srpske, 9. januara, na spomen obilježju poginulim borcima Semberije odata je počast, a brojne delegacije položile su vijence i cvijeće. Ratni vojni invalid Novo Trifunović je tim povodom je naglasio da je Republika Srpska trajna kategorija i da njene tekovine moramo čuvati za buduća pokoljenja. Da istorijske tekovine nikada nisu bile realizovane bez žrtava, istaknuto je i na prijemu povodom Dana Republike.



-Najbolji sinovi i kćeri našeg naroda su svoje živote ugradili u temelje Srpske,   ostavljajući generacijama koje dolaze obavezu njenog očuvanja“, rekao je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović nakon odavanja počasti poginulim borcima. On je na prijemu za predstavnike privrednog i kulturnog života istakao da se Republika Srpska mora čuvati i snažiti u svim segmentima, te da u tom cilju i unapređenje cjelokupnog privrednog ambijenta treba da bude priorotet.



-Ulaganje u ljude je potreban kako bi što veći ljudi ostao u našoj Republici Srpskoj, jer bez ljudi, sve je uzalud“, rekao je Petrović i zahvalio svim privrednicima i preduzetnicima koji zapošljavaju građane Bijeljine.



-Neka nam živi Republika Srpska, a svi mi zajedno ćemo se zalagati da Republika Srpska bude mjesto gdje se živi u uređenom društvu. Radićemo na još bržem i efikasnijem napretku u Bijeljini i Republici Srpskoj“, rekao je Petrović. Predsjednik Skupštine Grada Bijeljina Aleksandar Đurđević je odao počast poginulim borcima i istakao da Republika Srpska ima sve međunarodno priznate elemente državnosti i narod za koji je Srpska domovina.



-Republika Srpska živi u svima nama i živjeće uvijek još veća i još jača u svim segmentima društva“, rekao je Đurđević čestitajući Dan Republike. Povodom Dana Republike, tradicionalno se dodjeljuju i priznanja privrednicima i preduezetnicima, a to je učinjeno i ovog 8. januara. U ime nagrađenih, Aleksandar Stojanović, vlasnik UR „S cafee“  zahvalio se na priznanju i čestitao Dan Republike.


 
-Jedan sam od organizatora i Humanitarne organizacije „Božić za sve“ koja traje već osam godina i gdje se borimo da u saradnji sa Centrom za socijalni rad omažemo ugroženim porodicama“, rekao je Stojanović i naglasio da dobijena nagrada podstrek za još aktivniji rad. U ime nagrađenih obratio se i vlasnik i direktor BN Televizije, Vladimir Trišić.



-Drago mi je što je BN televizija prisutna u svakoj kući u Republici Srpskoj, ali i u regionu i svijetu, a posebno mi je drago što je to medijska kuća koja je ponikla u Bijeljini“, rekao je Tršić zahvalivši se pri tom na dobijenom  priznanju.







(Semberija info)