GRAD BIJELjINA: POTPISANI UGOVORI SA NOVIM STIPENDISTIMA :: Semberija INFO ::

 

GRAD BIJELjINA: POTPISANI UGOVORI SA NOVIM STIPENDISTIMA


Autor: Semberija info / O. Stjepanović

Gradonačelnik Ljubiša Petrović sa saradnicima, potpisao je ugovore sa novim stipendistima Grada Bijeljina, a ovim činom je, kako je istakao Petrović, “Bijeljina oborila rekord i trenutno je među liderima u regionu kako po broju stipendija, tako i po visini novčanih iznosa koji se dodjeljuju”.



- Broj novih stipendista je 218, a raspon stipendija je od 275 do 325 KM. Po visini stipendija, ispred Bijeljine je samo Zagreb koji je dio EU, a iza našeg grada su Beograd, Podgorica, Sarajevo, Banja Luka i drugi gradovi koji imaju veći broj stanovnika od Bijeljine.



- Ovo je najbolji način ulaganja u našu budućnost, jer obrazovanje je izuzetno značajno za svako društvo. Prije mog dolaska na poziciju gradonačelnika, analizom budžeta za 2020. godine i 2023. godinu, vidi se da se za ovu akademsku godinu ulaže četiri puta više sredstava nego što je bilo 2020. godine, a već sad najavljujem i subvencije u oblasti srednjoškolskog obrazovanja”, rekao je Petrović i naglasio da će se nastaviti sa ovakvim trendom.



Nikolina Nikolić, student je grafičkog dizajna u Bijeljini i stipendija joj, kako je naglasila, “mnogo znači”.
-Ovo je lijep Božićni poklon, a meni ostaje obaveza da dobro učim, da se zahvalim roditeljima, kao i Gradskoj upravi na finansijskoj podršci”, rekla je Nikolićeva.



Student Miloš Marković studira na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, a takođe je naglasio da je lijepo što se potpisuju ugovori u vrijeme praznika.
-Stipendija mi mnogo znači i zahvalan sam gradonačelniku i Gradu Bijeljina što nam daju podršku, a nakon završenih studija, želio bih da se vratim i zaposlenje dobijem u rodnom gradu”, rekao je Marković.   



Student Medicinskog fakulteta u Novom Sadu Mladen Josipović, zahvalio se za stipendiju.
-Ovo doživljavam kao nagradu za trud koji ulažemo u obrazovanje. Stipendija je podrška za sve nas i to nam daje podstrek da nastavimo dalje u učenju”, rekao je Josipović.