UDRUŽENjE ŽENA “BELI ANĐEO” DVOROVI: TRADICIONALNI DOČEK PRAVOSLAVNE NOVE GODINE :: Semberija INFO ::

 

UDRUŽENjE ŽENA “BELI ANĐEO” DVOROVI: TRADICIONALNI DOČEK PRAVOSLAVNE NOVE GODINE


Dvorovljansko Udruženje žena “Beli Anđeo” i ove godine sa članicama i prijateljima Udruženja, organizovali su deseti po redu doček Pravoslavne Nove godine u Svečanom salonu “Globus”. Predsjednica Udruženja Radinka Todić kaže da joj je posebno drago što su na proslavu stigli i njihovi prijatelji iz Smedereva, Šapca, Bogatića i Kraljevaca.





-“Beli anđeo” ima mnogo prijatelja, a odnedavno smo bogatiji i za prijetelje, Udruženje “Treće doba” iz Smedereva kod kojih smo bili. Večerašnje okupljanje smo iskoristili i da uručimo plakete, medalje i zahvalnice našim zaslužnim članicama, kao i prijateljima”, rekla je Todićeva i najavila da Udruženje nastavlja sa još aktivnijim radom.





-Imamo pozive iz Austrije, Rusije, Vukovara i td., a mi nastojimo da se odazovemo, ali i da ugostimo naše prijatelje. Svi mi zajedno njegujemo tradiciju, a Beli anđeo svugdje ponosno predstavlja našu u Republiku Srpsku”, rekla je Todićeva i“svima koji proslavljaju Pravoslavnu Novu godinu požejela da ih služi sreća, zdravlje i blagostanje”. Gordana Petrović iz Smedereva, predsjednica je Udruženja “Treće doba” rekla je da su sa Udruženjem “Beli anđeo” dočekali zajedno međunarodnu Novu godinu u Smederevu, a u Dvorovima dočekuju zajedno Pravoslavnu.





-Upoznali smo se na druženjima udruženja, prijateljstvo je rođeno, a sada nastavljamo sa radom i druženjem”, rekla je Petrovićeva. Iz Udruženja penzionera Bogatić Milena Jović rekla je da imaju dugogodišnju saradnju.
-Mi slavimo 9. maj i članice “Belog anđela” su tada kod nas, a ono što moram istaći je da je Radinka jedna veoma vredna i aktivna žena. Nastavljamo saradnju na obostrano zadovoljstvo”, rekla je Jovićeva. Iz Kraljevaca je stigla Gordana Čučin, predstavnica Udruženja žena “Kraljevci” i kako je rekla, “uvijek rado dolaze u Dvorove i Bijeljinu”.





-Naša udruženja aktivno sarađuju, a 16. marta kod nas ćemo obillježiti godišnjicu udruženja, što znači da nastavljamo druženje, koje je zaista iskreno”, rekla je Čučinova. Sala Svečanog salona Globus popunjena je do zadnjeg mjesta, a pjesmom i igrom, kako su istakli, “ ući će zajedno i u Pravoslavnu Novu godinu.


 


(Semberija info)