JU Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ Bijeljina: Podjeljeni paketići prikupljeni tokom trajanja humanitarne akcije „Podijeli radost“ :: Semberija INFO ::

 

JU Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ Bijeljina: Podjeljeni paketići prikupljeni tokom trajanja humanitarne akcije „Podijeli radost“


Danas su u Velikoj sali  Centru za kulturu „Semberija“ Bijeljina  vaspitači JU Dječijeg vrtića „Čika Jova Zmaj“ Bijeljina izveli predstavu pod nazivom „Kako pobijediti čarobnjaka“ za mališane iz Dnevnog centra za djecu u riziku, Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju , Udruženja „Otaharin“ i „Kolosi“, a nakon nje dodjeljeni su im paketići.



Tokom trajanja proteklih novogodišnjih i božićnih praznika u svim objektima JU Dječijeg vrtića „Čika Jova Zmaj“ Bijeljina u saradnji sa roditeljima i  djecom koja pohađaju vrtić, realizovana je aktivnost humanitarnog karaktera pod nazivom „Podijeli radost“, rekla je Simoneta Vujanović, vaspitač u JU Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ Bijeljina .



- Cilj akcije „Podijeli radost“  jeste prikupljanje slatkiša, a od kojih smo pripremili paketiće za djecu iz socijalno ugroženih porodica, kao i za djecu sa smetnjama u razvoju. U toku ove akcije skupili smo slatkiše za 130 paketića, a jedan dio paketića poslali smo i za mališane na Kosovu. Nadam se da smo danas na trenutak svi zajedno podijelili radost. Ovom prilikom zahvalila bih se svim našim drugarima koji su podijeli svoje paketiće, a samim tim i radost sa drugom djecom, ali i njihovim roditeljima koji se uvijek rado odazivaju na bilo koje aktivnosti koje mi realizujemo tokom naše radne godine, te Centru za kulturu „Semberija“ za saradnju“, istakla je Vujanovićeva.

Slavena Rajić, stručni saradnik za rad sa djecom u riziku u Centru za socijalni rad Bijeljina, kazala je da su ovakvi događaji veoma značajni za svu djecu u riziku, s obzirom da se radi o djeci koja se nalaze na društvenim marginama.



-Mnogo im znači svaki poziv na bilo kakav gradski događaj, jer to za njih predstavlja nešto posebno.  Njima je važno da se pojave u Centru za kulturu i pogledaju predstavu sa drugom djecom i da budu jednaki.  Od kako je pokrenuta ova akcija tradicionalno sarađujemo sa JU Dječijim vrtićem „Čika Jova Zmaj“ i veoma nam je značajna ova sardnja, jer se djeca veoma obraduju“, zaključila je Rajićeva.

(Semberija info)