SVETI SAVA PROSLAVLjEN NA MAJEVICI :: Semberija INFO ::

 

SVETI SAVA PROSLAVLjEN NA MAJEVICI


U Srednjoškolskom centru „Vuk Karadžić“ i svim osnovnim školama majevičke opštine Lopare, proslavljena je školska slava Sveti Sava.

„Sveti Sava je svečano proslavljen i u svim crkvama na Majevici u kojima su služene liturgije i lomljeni slavski kolači“, rekao je paroh loparski jerej Spasoja Radovanović.

Načelnik opštine Lopare Rado Savić je čestitao školsku slavu Svetog Savu učenicima i prosvjetnim radnicima, istakao potrebu očuvanja svetosavlja i najavio da će se na inicijativu rukovodstva Osnovne škole „Veljko Čubrilović“, uz podršku crkve, privrednika i lokalne zajednice u Priboju pokrenuti projekat otvaranja dječijeg vrtića u sklopu školskog objekta.



„Za navedenu ideju i njenu realizaciju potrebno je oko 55.000 KM kako bi se adaptirao prostor od čega će korist imati pribojski mališani i njihovi roditelji“, kazao je Savić.

Svim učenicima, prosvjetnim radnicima i gostima čestitke, povodom školske slave Svetog Save, je uputio Vojislav Božić, direktor pribojske osnovne škole.

Načelnik Savić je sa svojim saradnicima prisustvovao obredu lomljenja slavskog kolača i u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ Lopare, gdje održan i prigodan program koji su učenici i nastavnici priredili u čast Svetog Save.

Dragan Lukić, direktor Osnovne škole „Sveti Sava“ je nakon upućenih čestitki povodom Savindana rekao da se najveća zahvalnost duguje prvom srpskom arhiepiskopu i prosvjetitelju za unapređenje duhovnosti i udaranje temelja školstvu.