Gradska uprava Bijeljina: Potpisan Ugovor o saradnji :: Semberija INFO ::

 

Gradska uprava Bijeljina: Potpisan Ugovor o saradnji


Okvir za realizaciju Ciljeva održivog razvoja kao temelj za održiv i inkluzivan rast u Bosni i Hercegovini“ finansira Vlada Švedske , a implementira UNDP u partnerstvu sa UNICEF-om i UNWOMEN u BiH. U sklopu ovog projekta,odabrano je osam jedinica lokalne samouprave, kojima će biti pružena podrška u procesu lokalizacije Ciljeva održivog razvoja kroz sistemsku implementaciju strategija razvoja, razvoju i pripremi dokumentacije za strateške projekte koji doprinose ostvarivanju Ciljeva održivog razvoja, te pripremi i implementaciji razvojnih projekata.



Nakon potpisivanja, gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, naveo je da će u sklopu ovog ugovora, tokom godine, Grad realizovati dva projekta čija ukupna vrijednost iznosi 183.839 konvertibilnih maraka. Prvi projekat pod nazivom “Moja prva prilika”,ima za cilj stvaranje inkluzivnog okruženja i jačanje kapaciteta stručnih radnika kako bi se podržala jednakost u obrazovanju i uključivanje svih, u obrazovni sistem.



-Partner u ovom projektu na lokalnom nivou jeste i Centar za socijalni rad, a sve u sklopu ciljeva Održivog razvoja i Agende 2030, koja podrazumijeva da niko ne smije biti isključen u svim aspektima života, počevši od obrazovanja. Vrijednost prvog projekta iznosi 95.000 KM, od čega će Grad Bijeljina učestvovati sa 35.000 KM. U sklopu ovog projekta biće obezbijeđenje kvalitetne radionice, a svi znamo koliko je važno da u njima, zajedno sa stručnim osobljem, bude kvalitetan, prije svega pristupačan rad i potreban didaktički material. Ovim će biti omogućeno da zajedno sa našom djecom sa poteškoćama u razvoju, imamo inkluziju, odnosno jedan sveobuhvatan pristup, kako bi svi njihovi potencijali i sve ono što predstavlja raznolikost, bilo pretvoreno u prednost, što je jako važno za cjelokupnu lokalnu zajednicu I naše rodititelje”,rekao je Petrović, koji se ujedno i zahvalio svim partnerima na saradnji u ovom projektu.

Drugi projekat pod nazivom“Šansa za IT početak”, biće fokusiran na unapređenje i modernizaciju nastavnog procesa IT smjerova ,u Tehničkoj školi “Mihajlo Pupin”.

Semberija info