Komemoracija u Osnovnom sudu u Bijeljini povodom smrti sudije Smiljke Dević: Njena snaga bila je u jednostavnosti i skromnosti :: Semberija INFO ::

 

Komemoracija u Osnovnom sudu u Bijeljini povodom smrti sudije Smiljke Dević: Njena snaga bila je u jednostavnosti i skromnosti


Povodom smrti sudije Izvršnog odjeljenja Osnovnog suda u Bijeljini, Smiljke Dević, u bijeljinskom Osnovnom sudu danas je održan komemorativni skup.



Aleksandar Despenić, vršilac dužnosti predsjednika Osnovnog suda tom prilikom je izrazio najiskrenije saučešće članovima porodice i rodbini preminule  Smiljke Dević, istakavši da je sudija Smiljka Dević godinama u ovom sudu vršila težak, odgovoran, ali častan sudijski posao.



 “Smrću Smiljke Dević izgubili smo vrijednog i odgovornog sudiju i ovo je trenutak da se ukratko podsjetimo na njenu biografiju i na zajedničke događaje koji su obilježili njen rad i rad njenih kolega u Osnovnom sudu”, istakao je sudija Despenić.

Sudija Mediha Ćosić istakla je da je sudija Smiljka Dević u Osnovnom sudu provodila puno vremena i bila neraskidivo vezana za ovu pravosudnu instituciju.



“Smiljka Dević rođena je 1960. godine u mjestu Subotinje, opština Kakanj. Pravni fakultet je završila u Sarajevu. Po završetku fakulteta radila je u sudovima u Kaknju i Bratuncu. U Osnovnom sudu u Biejljini radila je od prvog septembra 2006. godine. Bila je čovjek kome se moglo vjerovati, a njena snaga bila je u jednostavnosti i skromnosti. Bila je neobično skromna, vrijedna i ustrajna u radu. Za nas mlađe, predstavljala je uzor nepristrasnog sudije. Bila je voljena kao kćerka, sestra, tetka, prijatelj i kolega. Obožavala je svoju porodicu i često je pominjala brata i svoje sestre.Lično sam imala tu sreću i privilegiju da budem  blizak kolega i saradnik sudije Smiljke. Neka joj je vječna slava i hvala”, istakla je u svom oproštajnom govoru od sudije Smiljke Dević sudija Mediha Ćosić.

(Semberija Info)