„MOJA DJECA SU MOJA INSPIRACIJA“ :: Semberija INFO ::

 

„MOJA DJECA SU MOJA INSPIRACIJA“


U Galeriji Centra za kulturu "Semberija" večeras je održana promocija knjige bajki ”Kralj i tri šešira” autorke Dragane Pavlović Ribać. Ovo je treća knjiga mlade bijeljinske književnice koja je svoj dar za pisanje posvetila djeci.

-„Kralj i tri šešira“ je zbirka bajki za djecu. Prve dvije knjige su sadržavale pjesme za djecu pa sam odlučila da im u trećoj knjizi ponudim nešto novo. U suštini, moja djeca su moja inspiracija – ono što osmislim da njima, kroz pjesme i bajke kažem i prenesem, to u svojim knjigama poručujem i ostaloj djeci. Živimo u vremenu koje je bremenito teškim pričama, naročito za djecu, pa sam se, da tako kažem, poslužila braćom Grim i Andersenom da djeci ponudim poznat, klasični format ali sa modernim sadržajem i idejama“, rekla je za „Semberija INFO“ Dragana Pavlović Ribać.



Večerašnji promotori naglasili su koliko je zapravo veliki izazov pisati za djecu jer se radi o publici koja zahtijeva veliku posvećenost autora, njegovu izuzetnu empatiju i čiste emocije, zahvalivši se pri tom autorici Pavlović Ribać na njenoj istrajnosti i neodustajanju od pisanja lijepih riječi za najmlađe čitaoce.
Semberija info