Sve veći broj turista dolazi u Bijeljinu: Još jedna rekordna godina :: Semberija INFO ::

 

Sve veći broj turista dolazi u Bijeljinu: Još jedna rekordna godina


Broj onih koji u Semberiju dolaze kako bi se odmorili, uživali u dobrom ukusu, posjetili brojne turističke destinacije, kutlurno-istoprijske znametosti sve je veći.  Protekla godina ponovo je bila rekordna po broju dolazaka i noćenja od kada se mjere statistički podaci. Semberiju su prošle godine  godine posjetilo 45.840 tuirista od toga 18.569 domaćih i 27.241 stranih. U odnosu na 2022. ovaj broj je veći za 2.819 dolazaka.
 
Broj noćenja je takođe u značajnom porastu. U našem gradu je protekle godine ostvareno  88.738 noćenja, odnosno 4.642 više nego 2022. godine. 
 
Ovo su podaci Republičkog zavoda za statistiku i u njemu su obuhvaćeni samo gosti koji su najmanje dan boravili u Semberiji. Nisu evidentirani gosti koji dolaze u jednodnevne posjete našem gradu a njihov broj je znatno veći.
 
Protekle godine imali smo i povećan broj prijavljenih  "stan na dan", preko 70, što je posljedica akitivnosti Ministarstva trgovine i turizma RS koji su krenuli u akciju legalizacije ovih objekata.
 
Turistička organizacija Bijeljine i u narednom periodu radiće na punoj afirmaciji razvoja turizma u našem gradu a već u narednih dvadesetak dana očekuju nas dva velika Sajma na kojima će po prvi put Bijeljina imati svoj štand gdje ćemo biti u prilicu da Prvi sajam je u Beogradu  od 22. do 25. februara, a odmah nakon toga i Sajam u Banjaluci od 1. do 3. marta.