Humanitarna organizacija Merhamet isporučivaće 200-400 obroka dnevno za socijalno ugrožene kategorije u Distriktu :: Semberija INFO ::

 

Humanitarna organizacija Merhamet isporučivaće 200-400 obroka dnevno za socijalno ugrožene kategorije u Distriktu


Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine prim. dr Zijad Nišić održao je sastanak sa predstavnicima humanitarne organizacije „Merhamet“.

Sastanku su prisustvovali predsjednik MDD „Merhamet“ Kenan Vrbanjac, direktorka Regionalnog odbora Tuzla Mensura Husanović, koordinator humanitarnih projekata Regionalnog odbora Tuzla Zijad Dardagan, kao i sekretar Osnovnog odbora Brčko distrikta BiH Nedim Požderović.

Na sastanku je razgovarano o daljim aktivnostima „Merhameta“ na području Brčko distrikta Bosne i Hercegovine. Dogovoreno je da ova humanitarna organizacija obezbijedi 200-400 obroka dnevno za socijalno ugrožene kategorije sa područja Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Takođe, predstavnici „Merhameta“ otvorili su i mogućnost stipendiranja učenika osnovnih i srednjih škola sa područja Distrikta.

Gradonačelnik Nišić pružio je snažnu podršku i ovoj inicijativi kao i svim  aktivnostima ove organizacije na području Distrikta.