GRADSKA UPRAVA: UREĐENjE DOMA KULTURE U VELIKOJ OBARSKOJ :: Semberija INFO ::

 

GRADSKA UPRAVA: UREĐENjE DOMA KULTURE U VELIKOJ OBARSKOJ


Gradonačelnik Ljubiša Petrović i načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Ljubiša Stanišić, posjetili su radnike izvođača radova na rekonstukciji  i sanaciji Doma kulture u Velikoj Obarskoj kako bi se uvjerili da radovi teku utvrđenom dinamikom.



-Radovi se u ovoj mjesnoj zajednici u sklopu vanjskog uređenja izvode i na ambulanti porodične medicine, a podsjetiću da je Grad Bijeljina u protekloj godini rekonstruisao sedam ambulanti. Ove godine u planu je rekonstrukcija i ambulanti u Glavičicama, Modranu, Banjici i Čengiću”, rekao je Petrović i dodao da vrijednost radova na rekonstrukciji ambulante, vanjskom uređenju, uređenju prilaznog platoa, kao i uređenje spomenika koji se nalazi ispred ambulante, u Velikoj Obarskoj iznose  iznose oko 27. 000 KM.



-Vrijednost radova na rekonstrukciji i adaptaciji Doma kulture  iznose oko 100. 000 KM, a to se na uređenje prilaza objektu, uređenje krovne  konstrukcije, oluka, spoljašnje fasade, unutrašnji radovi koji se odnose na radove krećenja, uređenje bine, podne podloge, gornje platforme i sistem grijanja i hlađenja u objektu, te opremanje objekta adekvatnim namještajem”, pojasnio je Petrović ističući da je opredijeljenost Gradske uprave da domovi kulture u mjesnim zajendicama u Semberiji budu svrsishodni, jer su godinama zanemarivani.



-Cilj nam je građanima obezbidimo uslove za kulturne događaje, a rekonstrukcijom Doma culture u Velikoj Obarskoj, stiču se i usovi da se oživi i festival  “Znanjem, pjessmom i igrom kroz Semberiju”. Obilaskom mjesnih zajednica, prepoznali smo potrebe mještana i već ove godine ćemo još nekoliko domova kulture rekonstruisati, a tako ćemo raditi i narendih gdina”, rekao je Petrović I naglasio da se na ovaj način unapređuje društveni život od najmlađih do najstarijih građana.

-Želimo i da naši najmlađi građani u mjesnim zajednicama imaju kvalitetne uslove za društveni  život, a u  tom cilju ćemo uz Pozorištance “Maslačak”, organizovati predstave u kojima će uživati.  Na taj način stvaramo i preduslove da naši ljudi ostaju na ovom prostoru, jer smo svjesni da je bez ljudi, sve uzalud”, rekao je Petrović. Mještanin Velike Obarske, Vladimir Ljubojević, izrazio je zadovoljstvo što se rekonstruiše Dom culture, jer su važni za žitelje ove mjesne zajednice.



- U ovom kompleksu gdje je Dom kulture su i ambulanta i pošta, a sve to je potrebno našim mještanima. Rekonstrukcijom sale Doma kulture imaćemo 150 mjesta i moći ćemo organizovati društveni život na višem nivou za sve naše mještane, a uređenjem kompletnog kompleksa, sve će zasijati u sjaju koji mještani Velike Obarske i zaslužuju”, zaključio je Ljubojević.

(Semberija info)