Predavanje o bezbjednom korištenju interneta u školi u Obarskoj :: Semberija INFO ::

 

Predavanje o bezbjednom korištenju interneta u školi u Obarskoj


U našoj školi, učenici četvrtih i petih razreda su prisustvovali na edukativnom predavanju koje u cilju preventivnih aktivnosti organizuje Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske'', potvrđeno je iz Osnovne škole ,,Petar Petrović Njegoš'' Velika Obarska. 
 
Predavanje je održala Vesna Pantić, inspektor za visokotehnološki kriminal, a predavanje je bilo organizovano povodom Međunarodnog dana sigurnijeg interneta i imalo je za cilj da upozna učenike sa opasnostima i oblicima ugrožavanja u digitalnom svijetu. Učenicima je skrenuta pažnja da ne prihvataju nepoznate ljude u „prijatelje”, ne odgovaraju na sumnjive poruke i da blokiraju takve pošiljoce. Predavanju je prisustvovalo 48 učenika koji su pažljivo slušali i učestvovali u diskusiji.


 
Vesna Pantić, inspektor za visokotehnološki kriminal je na interaktivan način predstavila rizike kojima su učenici izloženi prilikom korištenja interneta, kao i značaj zaštite ličnih podataka. Kroz različite primjere i studije slučajeva, učenici su mogli da steknu dublje razumijevanje o važnosti bezbjednosti na internetu.
 
Najzanimljiviji dio predavanja bila je edukativna ZOO slikovnica koja je đacima pružila konkretne primjere i scenarije o tome kako da se zaštite na internetu.
 
Na kraju predavanja, učenici su imali mogućnost da postavljaju pitanja i da dijele svoje zaključke. Ovo predavanje je ostvarilo značajan uticaj na svijest učenika o bezbjednom korištenju interneta i zaštiti njihovih podataka.