Proglašene najljepše okićene kuće i okućnice :: Semberija INFO ::

 

Proglašene najljepše okićene kuće i okućnice


Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, u ime Gradske uprave i u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Bijeljina, dodijelio je nagrade u tradicionalnoj akciji ukrašavanja kuća i okućnica, balkona i izloga poslovnih prostora tokom Novogodišnjih i Božićnih praznika.



Prva nagrada(1.200 KM) u kategoriji “Kuće i okućnice” pripala je Željku Stevanoviću, druga nagrada (800 KM) Velinki Klimenta, treća nagrada(500 KM) Aleksandri Vićanović Stevanović, dok su utješne nagrade za četvrto i peto mjesto dobili Dušica Perić i  Branko Stevanović.

U kategoriji “Balkoni”, prva nagrada (1.200 KM) pripala je  Vanji Mihajlović, druga nagrada (800 KM) Dušici Ristić, treća nagrada(500 KM) Željku Miljanoviću, dok su utješne nagrade za četvrto i peto mjesto pripale Branki Jovanović i Nedi Špirić Ružić.


 
 U kategoriji “Izlozi poslovnih prostora”, prva nagrada (1.200 KM) pripala je Ugostiteljskoj radnji - krčmi “Burence” Zorana Manigode, druga nagrada (800 KM) pripala je Zanatsko - trgovinskoj  radnji “Čarobna škrinja” Dragana Perića i treća nagrada (500 KM) Zanatsko - trgovinskoj i komisionoj radnji “TIM shop” Milice Martić.
 
 Galerija cvijeća “Dajana” i Salon vjenčanica “ Angela veding haus” dobili su utješne nagrade za četvrto i peto mjesto. Specijalna nagrada gradonačelnika dodijeljena je Lidiji Jovičić i područnom odjeljenju Osnovne škole “Ćirilo i Metodije” u Banjici.


 
Gradonačelnik Petrović je nakon dodjele nagrada zahvalio svim sugrađanima koji su se potrudili da Bijeljina tokom Novogodišnjih i Božićnih praznika izgleda ukrašeno i lijepo.
 
 “Oni koji su se malo više potrudili dobili su nagrade iz našeg budžeta, u ukupnom iznosu oko 9.000 KM. Željeli smo da motivišemo naše sugrađane za naredne godine, tako da ćemo proširiti ovu akciju na dodjeljivanje nagrada najljepše ukrašenoj školi, najljepše ukrašenoj mjesnoj zajednici i zajednici etažnih vlasnika. Na taj način ćemo širiti optimizam, radni elan i pozitivnu energiju”, istakao je Petrović.


 
Željko Stevanović iz Popova, dobitnik prve nagrade za najljepše ukrašenu kuću, zahvalio se gradonačelniku i Gradskoj upravi na dobro organizovanoj akciji.
 
 “Za nas je bio veliki izazov da se potrudimo i pokažemo na najljepši mogući način u ovoj akciji. Kompletna porodica je bila uključena u ukrašavanje kuće. Za to nam je trebalo više od mjesec dana, ali je naše zadovoljstvo bilo neopisivo nakon toliko uloženog truda”, kaže Stevanović.


 
Zoran Maunaga, vlasnik krčme “Burence” zahvalio se svima koji su dali svoje glasoveza ovu ugostiteljsku radnju.
 
“Želio bih da se naredne godine što više lokala uključi u ovu akciju i da nam grad bude što ljepše okićen tokom praznika. To je radost i sreća za djecu, ali i za sve naše sugrađane. Puno toga mi nosimo u sebi još iz djetinjstva, tako da su Nova godina, Deda Mraz i Božić sinonimi za porodičnu i prazničnu atmosferu”, kaže Zoran Maunaga.


 
(Semberija Info)