Slavenko Ristić: RSS i GO SNSD Bijeljina više nisu na istom političkom putu :: Semberija INFO ::

 

Slavenko Ristić: RSS i GO SNSD Bijeljina više nisu na istom političkom putu


Na danas održanoj konferenciji za novinare, predsjednik Republičke stranke Srpske Slavenko Ristić, najavio je da će ova politička stranka, vjerovatno imati svog kandidata za gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima,te da će djelovati izvan bilo kakvih koalicija.

-Gradski odbor SNSD-a prije tri mjeseca jednostrano donio odluku da raskine koaliciju koja je činila većinu u Skupštini Grada Bijeljine i da takvoj odluci nije prethodio nikakav, ni zvaničan, ni nezvaničan sastanak stranaka koje su činile tu koaliciju.Niko nas nikada iz Gradskog odbora SNSD-a nije kontaktirao u vezi s tom odlukom i mi smo za nju saznali putem medija. Gradski odbor SNSD-a odbio je svaki naš pokušaj da razgovaramo o toj temi. Umjesto razgovora, uslijedile su potpuno neistinite optužbe na račun Republičke stranke Srpske i Gradskog odbora RSS-a u Bijeljini. I ne samo to. Uslijedile su ničim izazvane i ničim obrazložene odluke predsjednika Gradskog odbora SNSD-a Bijeljina o smjenama Darka Mitrića i Ivane Stanišić sa pozicija u bijeljinskoj filijali Fonda zdravstvenog osiguranja i u Vodama Srpske” , rekao je Ristić  i naglasio da ne može dopustiti, da bilo ko na ovaj način pokušava da urušava kredibilitet Republičke stranke Srpske i njenih kadrova.



Prema njegovim riječima, RSS i njen Gradski odbor u Bijeljini, u ovom trenutku politički su jednako udaljeni i od bijeljinskog SNSD-a i od bijeljinskog SDS-a , kao i od svih drugih političkih stranaka koje podržavaju gradonačelnika Ljubišu Petrovića.

-Takva pozicija nam omogućava da govorimo otvoreno i slobodno o svemu što nam se u Bijeljini ne sviđa, o svemu što nije dobro za građane, bez obzira odakle dolaze loše odluke i loši potezi”,istakao je, između ostalog, Ristić.

(Semberija info)