Mještani Obarske ozbiljno zabrinuti :: Semberija INFO ::

 

Mještani Obarske ozbiljno zabrinuti


Našoj Redakciji, u ime zabrinutih mještana Velike Obarske, pismeno se javila Sandra Đokić, zbog, kako navodi, ekološkog problema u Velikoj Obarskoj koji ih muči ovih dana.
 
Naime, u neposrednoj blizini kolektora na muljnim poljima, iz zemlje izlazi voda sumnjivog sastava i sa tog mjesta, kako kažu, širi se jako neugodan miris.
 
-Naime, problem je nastao prije nekoliko dana kada je bespravno iskopana ogromna rupa i u nju izručena cisterna sa nepoznatom supstancom. Samim tim je ugrožena voda koju mi pijemo jer je u nivou naših bunara. Naravno, i vazduh je zagadjen, jer se širio neugodan miris. Niko se nije udostojio da nam da bilo kakvo obrazloženje o čemu se radi, tako da smo mi nemoćni da bilo šta ozbiljnije učinimo. Na naše insistiranje na lice mjesta je došao bager i pokušali su da sve to zatrpaju. Medjutim, bez obzira što je navučena zemlja i dalje izvire voda sumnjivog porijekla’’, precizira u svom obraćanju Sandra Djokić i ističe da se mještani tog dijela Obarske posebno plaše šta će se dešavati kada još više otopli.