GRAD BIJELjINA: USKORO „BN KLASIK FEST“ :: Semberija INFO ::

 

GRAD BIJELjINA: USKORO „BN KLASIK FEST“


Izvor: Semberija info / O. Stjepanović

Bijeljina će od 7. do 10. marta biti domaćin drugog „BN Klasik festa“ u organizaciji Grada Bijeljina i UPMRS „Muzika Arto“. Savjetnik gradonačelnika Radoslav Ostojić istakao je da je “festival edukativnog karaktera i mjesto inspirativnih susreta učenika, studenata, profesora muzičkih škola i Akademija iz Republike Srpske i regiona”.

- Cilj ovog projekta je afirmisanje mladih talenata i kulture kroz klasičnu muziku i ponosni smo što je Grad Bijeljina pokrovitel, jer smatramo da je ulaganje u kulturu jedna od najpriorittnijih stvari koke svaka lokalna samouprava treba da radi”, rekao je Ostojić i dodao da organizovanjem ovakvim festivalom, građanima Bijeljine približe klasična muzička djela. Profesorica Aleksandra Radisavljević izrazila je zahvalnost Gradskoj upravi što se po drugi put organizuje BN klasik fest” sa oko 70 učesnika iz Srbije, Hrvatske, Republike Srpske Srpske i FBiH.



- Festival je osmišljen kao spoj koncerata i muzičkih radionica. Bijeljinskoj publici će se na koncertima, majstorskim radionicama i predavanja tokom četiri festivalska dana predstaviti velika  imena klasične muzike - Vladimir Marković, Nikola Peković, Sanel Redžić, Nataša Mitrović, Aleksandra Radosavljević, Arsen Čarkić, Nenad Kačar, Dejan Janković, Milena Zelenović, Dragana Đurić i Julijana Šulović. Svečano otvaranje festivala zakazano je za 7. mart od 19 časova u Sokolskom domu, kada će nastupiti poznati beogradski pijanista Neven Šobajić. Drugi dan festival, od 20 časova u Centru za kulturu „Semberija“ rezervisan je za nastup „Beogradskog soul seksteta“, a 9. marta u Sokolskom domu od 19 časova predstaviće se “Novosadski gudački kvintet”. Koncertom polaznika majstorskih radionica 10. marta u Sokolskom domu biće zatvoreno drugo izdanje „BN Klasik festa“, rekla je Radosavljevićeva. Ulazi na sve festivalske događaje su besplatni.