GRAD BIJELjINA: URUČENA PRIZNANjA “ZASLUŽNA ŽENA GRADA BIJELjINA” :: Semberija INFO ::

 

GRAD BIJELjINA: URUČENA PRIZNANjA “ZASLUŽNA ŽENA GRADA BIJELjINA”


Povodom Međunarodnog dana žena 8. marta, gradonačelnik Ljubiša Petrović, uručio je priznanja “Zaslužna žena grada Bijeljina”. Priznanja su dobile Fatima Emšija, Natalija Cimeša, Sandra Milošević, Radinka Todić, Bojana Lazarević i Zorica Stepanović. Menadžerka grada, Tatjana Pantić istakla je da je ovo jedan od dana kad Grad Bijeljina s ponosom uručuje pruznanja ženama koje su pokazale izuzetan aktivizam u humanitarnom, ali i profesionalnom radu.



-Gradska uprava je pokrovitelj ovog događaja koji se realizuje od 2016. godine i nadam se da će se nastaviti realizovati još dugo vremena”, rekla je Pantićeva. Predsjednica Komisije za ravnopravnost polova Anka Todorović podsjetila je da se priznanje uručuje na prijedlog Fondacije “Lara”.

-Kriterijumi su da je žena prepoznatljiva u humanitarnom i profesionalnom radu u ovom gradu i da je uradila značajne stvari u afirmaciji grada. Ponosna sam što u našem gradu postoje mnoge žene koje su zaslužile da dobiju priznanje, a do sada je značajan broj njih”, rekla je Todorovićeva. Tehnička koordinatorka u Fondaciji “Lara” Mirzeta Tomljanović rekla je da već devet godina uručuju priznanja “Zaslužna žena grada Bijeljina”.

-S ponosom mogu reći, da sa današnjih šest, broj žena koje su dobile priznanje je 37. Ovo je već tradicija, a ono što je bitno istaći je da priznanja uručujemo ženama iz različitih oblasti društvenog života, koje su svaka na svoj način doprinijele razvoju i ugledu grada”, rekla je Tomljanovićeva. U ime nagrađenih žena, zahvalila se Sandra Milošević, zaposlena u Bolnici “Sveti vračevi” i predsjednica je Udruženja dijabetičara “Diabeta”.



-Hvala Fondaciji “Lara” koja nas je nominovala za priznanja, kao i Komisiji za ravnopravnost polova. Mi smo srećne i ponosne što je naša lokalna zajednica prepoznala naš rad”, rekla je Miloševićeva. Gradonačelnik Ljubiša Petrović  čestitao je nagrađenim zaslužnim ženama Bijeljine, kao i Međunarodni dan žena.

-Ovo je svečan dan kada krunišemo najzaslužnije žene grada za proteklu godinu, žene koje su doprinijele da naše društvo bude kulturno uzvišeno, humanije, ljepše i uređenije kroz vladavinu prava, kroz umjetnost i sve pozitivne ljudske, obrazove, kulturne i druge vrijednosti”, rekao je Petrović.

(Semberija info)