PREDSTAVLjAMO KANDIDATE: KATEGORIJA DVIJE NAJSUPJEŠNIJE EKIPE :: Semberija INFO ::

 

PREDSTAVLjAMO KANDIDATE: KATEGORIJA DVIJE NAJSUPJEŠNIJE EKIPE


U kategoriji “Najuspješnija ekipa” (biraju se najbolje ekipe u muškoj i ženskoj konkurenciji) prijavilo se osam timova: Tekvondo klub „Sokol“, Klub malog fudbala „Radnik MD Shop“ (dvije nominacije), Ženski rukometni klub „Radnik“, Tekvondo klub „Jopa“, Auto karting klub „Optima motorsport“, Ženski fudbalski klub „Radnik Bumerang“, Odbojkaški klub „Libero“ i Odbojkaški klub „Radnik“.


1. Tekvondo klub “Sokol” (ženska ekipa)



U konkurenciji najuspješnijih ekipa u ženskoj konkurenciji Tekvondo klub "Sokol" je kandidovao svoju žensku ekipu koja je u 2023. godini ostvarila zapažene rezultate.
Na Prvenstvu Bosne i Hercegovine ženski tim TKD „Sokol“ osvojio je prvo mjesto dok su u Kupu Bosne i Hercegovine osvojile drugo mjesto. Djevojke su standardne reprezentativke Bosne i Hercegovine a u pojedinačnoj konkurenciji su osvajale medalje na balkanskim prvenstvima tokom 2022. i 2023. godine.

2. RK „Bijeljina“ predlaže KMF „Radnik“ 



Prijedlog RK „Bijeljina“ za najbolju mušku ekipu Grada Bijeljina u 2023. godini je KMF „Radnik MD Shop“. KMF „Radnik“ je u protekloj, 2023. godini napravio veliki sportski rezultat. Osvojili su Premijer futsal ligu Bosne i Hercegovine u veoma jakoj konkurenciji. Uspjeli su da se plasiraju u UEFA Ligu šampiona i da predstave Grad Bijeljinu na međunarodnoj sceni. Za vrlo kratak period, od 2020. godine uspjeli su da naprave dobru ekipu i da osvoje prvo mjesto među bh. elitom u futsalu. Pored sportskih uspjeha, KMF „Radnik“ je vratio fudbalsku publiku u salu u Bijeljini. Nekoliko najvažnijih utakmica su odigrali u prepunoj sali u Račanskoj ulici u Bijeljini.

3, Ženski rukometni klub „Radnik“



Ženski rukometni klub „Radnik“ u sezoni 2022/23. takmičio se u Prvoj ligi Republike Srpske za rukometašice. Sezona je bila vrlo uspješna za bijeljinske rukometašice, kako za seniorsku ekipu tako i za omladinski pogon. Prvi tim je sezonu završio na trećem mjestu, dok se u tekućoj 2023/24. sezoni,  nakon jesenjeg dijela prvenstva, nalazi na visokoj drugoj poziciji. Ambicije kluba su osvajanje prvog mjesta na kraju prvenstva i ulazak u Premijer ligu BiH.

4. Tekvondo klub „Jopa“



Prošla godina je bila veoma uspješna za Tekvondo klub „Jopa“. Učestovali su na 13 takmičenja i osvojili preko 120 medalja i sedam pehara. Zadnje četiri godine takmičari ovoga kluba su viceprvaci Republike Srpske u Sveukupnom plasmanu. Tokom 2023. godine su ostvarili sljedeće rezultate: u Kupu Bosne i Hercegovine, prvo mjesto vrtićanci u muškoj a treće mjesto vrtićanci u ženskoj konkurenciji, treće mjesto mlađi kadeti, drugo mjesto mlađe kadetkinje, drugo mjesto seniori i treće mjesto seniorke.
Zahvaljujući svojim rezultatima, takmičari ovoga kluba su izborili mjesto u tekvondo reprezentaciji BiH sa kojom su prošle godine učestvovali na balkanskom, evropskom i svjetskom prvenstvu.

5. Auto karting klub „Optima motorsport“ Bijeljina



AKK „Optima motorsport“ osnovan je 2013. godine. Jedan je od najuspješnijih  klubova u Republici Srpskoj i BiH, sa najvećim brojem aktivnih članova te organizator više trka u skoro svim disciplinama auto sporta. U sezoni 2023 zabilježili su sljedeće rezultate: Prvo mjesto u generalnom plasmanu klubova u okviru Otvorenog prvenstva RS u disciplini „autoslalom“, prvo mjesto u generalnom plasmanu u disciplini „autokros“ i drugo mjesto u generalnom plasmanu u disciplini „brdske auto trke“.

6. Ženski fudbalski klub „Radnik Bumerang“



ŽFK ,,Radnik" je standardni učesnik ženske Premijer lige BiH od njenog osnivanja (2012. godine). U prethodnoj takmičarskoj sezoni opravdali su epitet i status druge ženske ekipe u BiH. U prvenstvu su na drugoj poziciji, a u Kupu BiH su igrali polufinale, dok je Kup RS bio otkazan. Ono čime se u klubu najviše ponose u prethodnoj godini jesu rezultati mlađih selekcija. Kadetkinje su bile prvakinje BiH, a trenutno su druge poslije završene polusezone. Pored kadetkinja i pionirke su prvaci Premijer ženske lige BiH.
Tokom 2023. godine 20 djevojčica koje nastupaju za ŽFK „Radnik Bumerang“ dobilo je poziv u različite uzrasne selekcije reprezentacije BiH, od kojih je njih pet učestvovalo na Evropskom prvenstvu.

7. Odbojkaški klub „Libero“



Odbojkaški klub ,,Libero“ iz Bijeljine osnovan je 2015. godine. Danas broje preko 300 članova podjeljenih u više selekcija, od škole odbojke do seniorske selekcije koja se takmiči u Prvoj ligi Republike Srpske.
Kadetska ekipa je šampion RS za 2023. godinu dok su seniorke bile viceprvakinje Prve lige RS za sezonu 2022/23. Treba napomenuti da su odbojkašice Libera osvajači zlatnih medalja na Igrama mladih u Sarajevu i Splitu. Trenutno stanje na tabeli za takmičarsku 2023/24. godinu:  OK ,, Libero“ je na trećoj poziciji Prve lige RS.

8. Odbojkaški klub „Radnik“



U toku 2023. godine OK „Radnik“ je ostvario najveće uspjehe u klupskoj istoriji. Osvojili su titulu šampiona Premijer lige BiH, osvojili Kup BiH i Kup Republike Srpske, učestvovali u kvalifikacijama za evropsku Ligu šampiona, najelitniji rang odbojkaškog takmičenja u Evropi i potom učestvovali u takmičenju CEV Kupa.
Ovakav uspjeh do sada nije zabilježen u sportskoj istoriji Bijeljine.

9. Klub malog fudbala „Radnik MD Shop“



U prošloj godini ekipa KMF „Radnik MD Shop“ osvojila je Premijer ligu BiH te Kup Republike Srpske. Kao prvaci BiH osigurali su mjesto u kvalifikacijama za Ligu šampiona gdje su osvojili prvo mjestu u jednoj od grupa Preliminarne runde Lige šampiona i plasirali se u Glavnu rundu među 32 najbolje evropske futsal ekipe. U jesenjem dijelu sezone 2023/24. KMF „Radnik MD Shop“ sa velikim uspjehom je nastavio takmičenje na tri fronta: Premijer ligi BiH, Kupu BiH i Kupu RS.
Semberija info