PREDSTAVLjAMO KANDIDATE PRIJAVLjENE NA 47. IZBOR SPORTISTE GODINE GRADA BIJELjINA ZA 2023. GODINU: KATEGORIJA NAJUSPJEŠNIJI TRENER :: Semberija INFO ::

 

PREDSTAVLjAMO KANDIDATE PRIJAVLjENE NA 47. IZBOR SPORTISTE GODINE GRADA BIJELjINA ZA 2023. GODINU: KATEGORIJA NAJUSPJEŠNIJI TRENER


U kategoriji „Najuspješniji trener“ u redakciju „Semberskih novina“ stiglo je deset prijava: Aleksandar Beštić (Tekvondo klub „Sokol“), Igor Mihajlović (Košarkaški klub „Radnik“), Srđan Nešković (Atletski klub “Atletik“), Svjetlan Vujadinović (Tekvondo klub „Jopa“), Vesna Njeguš (Ženski fudbalski klub „Radnik Bumerang“), Vladimir Đokić (Džudo klub „Panter“), Velibor Đurić (Fudbalski klub „Radnik“), Milorad Marković (Karate klub „Šampioni“), Perica Trifković (KMF „Radnik MD Shop“) i Goran Ivković (Karate klub „UNSU“).         
 
1.Tekvondo klub „Sokol“ – Aleksandar Beštić



Rođen 05.10.1982. godine u Mostaru. U protekloj godini, takmičari Sokola su osvojili preko 200 medalja i 15 pehara a posebno se ističu: mlađi kadeti Tekvondo kluba „Sokol“ osvojili su Kup Bosne i Hercegovine dok su mlađe kadetkinje osvojile treće mjesto. Na Kupu BiH seniorke su postale vicešampionke. U prvenstvu Bosne i Hercegovine seniorke su takmičenje okončale na diobi prvog mjesta sa klubom iz Sarajeva. Takmičari Sokola su tokom 2023. godine osvojili tri medalje na Balkanskim prvenstvima (zlatnu, srebrnu i bronzanu).
 
2.RK „Bijeljina“ predlaže Igora Mihajlovića (KK „Radnik“)


 
Rukometni klub „Bijeljina“ je u kategoriji „Najuspješniji trener Grada Bijeljina u 2023. godini“ nominovao Igora Mihajlovića. Igor Mihajlović je dugogodišnji košarkaški trener i selektor reprezentacije Republike Srpske u košarci. Sa KK „Radnik“ je ostvarivao zapažene rezultate u prethodnim godinama. Osvajao je Prvu ligu RS i uspješno je vodio klub u Premijer ligi BiH. Sa juniorima KK „Radnik“ je bio prvak BiH. Predsjednik je i osnivač OKK „Koš“ iz Bijeljine koji okuplja veliki broj mladih košarkaša. Svojim predanim radom učinio je mnogo za razvoj KK „Radnik“ i razvoj mladih košarkaša u našem gradu. Trenutno je šef stručnog štaba KK „Radnik“ koji nastupa u Prvoj ligi Republike Srpske.
 
3. Atletski klub „Atletik“ – Srđan Nešković



Rođen je 31.01.1987. godine u Sarajevu a Fakultet fizičke kulture završio je u Novom Sadu. Trener je u Atletskom klubu „Atletik“ od njegovog osnivanja. Pod njegovim nadzorom treniraju mladi atletičari koji su tokom 2023. godine osvojili 53 medalje na prvenstvima BiH i RS ta 98 medalja na međunarodnim atletskim mitinzima, uličnim trkama i drugim atletskim manifestacijama. Ovakvi rezultati najbolje govore u prilog stručnosti Srđana Neškovića koji je do sada dao nemjerljiv doprinos razvoju atletike u Bijeljini. Na poziv Atletskog saveza Republike Srpske, kao najbolji trener srednjeprugaša u RS, učestvovao je na Atletskom kampu u Trebinju. Podsjećamo da je na manifestaciji „Dani atletike“ u Istočnom Sarajevu krajem 2022. godine Srđan od strane Atletskog saveza RS proglašen za najboljeg trenera Republike Srpske u kategoriji „stariji pioniri“.

4. Tekvondo klub „Jopa“ – Svjetlan Vujadinović



Rođen je 1987. godine u Visokom. Tekvondo trenira od 1996. godine. Nosilac je majstorskog zvanja CRNI POJAS 5 DAN i najmlađi je trener u RS i BIH sa tako visokim zvanjem. Završio fakultet za diplomiranog trenera u Istočnom Sarajevu. Posjeduje preko17 godina trenerskog iskustva. Uspješno je organizovao četiri prvenstva Republike Srpske, pet Državnih prvenstava Bosne i Hecegovine, pet međunarodnih turnira i jedanput Kup BiH. Od 2010. do 2012. godine bio je član Predsjedništva Tekvondo saveza Bosne i Hercegovine ispred klubova iz Republike Srpske. Od 2012. do 2019. godine bio je predsjednik Asocijacije (saveza) Republike Srpske u Olimpijskom sportu. Tokom 2021. godine bio je trener kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine sa položenom međunarodnom licencom (LEVEL 2) koju posjeduje samo šest trenera u Bosni i Hercegovini.
 
5. Ženski fudbalski klub „Radnik“ – Vesna Njeguš


 
Rođena je 18.04.1993. godine u Foči. Kao trener ŽFK „Radnik Bumerang“ Vesna Njeguš spada u red najzaslužnijih za redovno učešće i dobre rezultate ovog kluba u Premijer ligi BiH za žene. Pod njenim rukovođenjem mlađe selekcije ŽFK „Radnik Bumerang“ bilježe odlične rezultate. Kadetska i pionirska selekcija ovog kluba su aktuelne prvakinje BiH.
Pored obaveza u klubu, Vesna je trener ženske futsal reprezentacije BiH sa kojom je, osvajanjem šestog mjesta na Evropskom prvenstvu 2022. godine, ostvarila najveći uspjeh u istoriji bh. ženskog futsala.
 
6. Džudo klub „Panter“ – Vladimir Đokić


 
Rođen je 30.05.1982. godine a član Džudo kluba „ Panter“ postaje 1994. godine.
Po zanimanju profesor fizičke kulture i trener džudoa, nosilac je majstorskog pojasa 4 dan, sportski direktor džudo kluba „ Panter“ Bijeljina.
 
Sa Džudo klubom „Panter“ i svojim takmičarima postigao je sljedeće rezultate u 2023. godini:
-Džudo klub „Panter“ je u 2023. godini imao 14 reprenzetativaca BiH koji su nastupali na prenstvima Balkana, svijeta i evropskim kupovima,
-Džudisti Pantera osvojili su 11 medalja (2 zlatne, 1 srebrena i 8 bronzanih) na pet balkanskih prvenstava (Crna Gora, Rumunija, Turska, Makedonija i BiH) u kategorijama od pionira do seniora,
-Na Evropskim otvorenim školskim igrama osvojili su tri medalje,
-Na Prvenstvima Republike Srpske osvojeno je 27 medalja (13 zlatnih, 6 srebrnih i 8 bronzanih medalja),
-Na Prvenstvima BiH osvojeno je 19 medalja (8 zlatnih, 3 srebrenih i 8 bronzanih medalja),
-Na Malim Olimpijskim igrama Republike Srpske osvojili su 58 medalja,
-Džudo klub „Panter“ iz Bijeljine imao je dvije predstavnice na Svjetskom prvenstvu za kadete u Zagrebu koje je održano avgusta 2023. godine – Jovanu Đurić i Teodoru Trifković.
 
7. Velibor Đurić – FK „Radnik“


 
Rođen je 05.05.1982. godine u Vlasenici. Bogatu igračku karijeru završio je upravo u FK „Radnik“ gdje je 2021. godine i preuzeo dužnost glavnog trenera prvog tima. Dolaskom nove uprave na čelo kluba (jul 2022. godine) klub se počeo vraćati na staze stare slave. U svom tom turbulentnom periodu, Velibor Đurić je stajao na raspolaganju klubu. Sezona 2022/23. iskorištena je da se stanje u klubu stabilizuje – FK „Radnik“ je tu sezonu završio na sedmom mjestu tabele Prve lige RS (broji 18 klubova). Aktuelna, 2023/24. sezona za FK „Radnik“ je sezona iz snova. Jesenji dio prvoligaškog karavana završili su na prvom mjestu kao jedina neporažena ekipa u Prvoj ligi RS (u ovoj sezoni to nije pošlo za rukom nijednom klubu u Premijer ligi BiH i Prvoj ligi Federacije BiH). Cilj koji FK „Radnik“ ima u ovoj sezoni je jasan: plasman u Premijer ligu BiH.
Velibor Đurić je veliki oslonac u tim planovima. Porodičan čovjek, požrtvovan i savjestan u radu, svojim primjerom pokazuje igračima oko sebe kako treba da se ponašaju i igraju.
 
8. Milorad Marković – Karate klub „Šampioni“


 
Milorad Marković je rođen 23.06.1967. godine u Ugljeviku. Pod njegovim uputama i nadzorom, karatisti KK „Šampioni“ su tokom 2023. godine ostvarili značajne rezultate. Neki od najznačajnijih su:
-Milica Marić i Sinan Paljevac osvojili u bronzane medalje na Svjetskim karate1 ligama za mlade karatiste.
-Veći broj medalja na državnim, republičkim i regionalnim takmičenjima,

-Karatisti KK „Šampioni“ učestvovali su na Svjetskim ligama za mlade karatiste u Poreču, Veneciji i Lakorunji kao i na dvije Karate lige SerijaA u Konji i Larnaki, na Balkanskim prvenstvima te na dva Evropska šampionata.

-Trener koji u 2023. godini ima 14 reprezentativaca RS/BiH i tri reprezentativca Srbije;
-U 2023. godini položio je i dobio trenersku licencu Svjetske karate federacije (WKF).
 
9. Perica Trifković – Klub malog fudbala „Radnik MD Shop“


 
Perica Trifković, rođen u Bijeljini 1979. godine. Dugi niz godina je u fudbalu, kao i u futsalu Semberije. U bogatoj karijeri nastupao je za FK "Radnik", FK "Borac" iz Banjaluke, FK "Rudar" iz Ugljevika i FK "Mladost" iz Velike Obarske. 
U ekipi KMF "Radnik" je od početka priče, te je kao igrač osvojio titule prvaka Druge lige RS i Prve lige RS. U oktobru 2022. je iz patika odmah sjeo na klupu futsalera iz Bijeljine. U prvoj sezoni kao trener je osvojio Kup RS i titulu prvaka BiH, te izborio istorijski nastup u Ligi šampiona.
Tu je sa ekipom KMF "Radnik MD Shop"  osvojio prvo mjesto na preliminarnom turniru u Albaniji i izborio nastup u glavnoj rundi futsal Lige šampiona u Češkoj.
U sezoni 2023/24. je isvojio titulu jesenjeg prvaka BiH, te u Kupu BiH i Kupu RS izborio plasman u 1/2 finale.

10. Goran Ivković – Karate klub „UNSU“


 
Rođen je 01.04.1974. godine u Tuzli. Osnivač i glavni trener KK “UNSU“ iz Bijeljine. Majstor karatea IV Dan. Stekao trenersku WKF (Svjetska karate federacija) licencu. Selektor je ženskih selekcija u karate reprezentaciji Republike Srpske. Krajem januara ove godine, Upravni odbor Karate saveza BiH imenovao ga je na funkciju selektora ženske U21 seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine. Međunarodni je karate sudija (KFB licenca).

Najznačajniji zvanični trenerski rezultati u 2023. godini:
-bronzana medalja – Svjetska karate 1 liga za mlade, Poreč 2023 (Mia Milica Vujić),
-zlatna medalja – Prvenstvo BiH za kadetkinje, Bugojno 2023 (Mia Milica Vujić),
-bronazana medalja - Prvenstvo BiH za kadetkinje, Bugojno 2023 (Marija Gavrilović),
-zlatna medalja - Prvenstvo BiH za U14, Zenica 2023 (Mia Milica Vujić),
-bronzana medalja - Prvenstvo BiH za U12, Zenica 2023 (Andrej Jakovljević),
-zlatna medalja – Izborni turnir KS BiH, Sarajevo 2023 (Marija Gavrilović),
-srebrna medalja – Izborni turnir KS BiH, Sarajevo 2023(Mia Milica Vujić),
-zlatna medalja – Prvenstvo RS, kadetkinje ekipno, Gradiška 2023,
-zlatna medalja - Prvenstvo RS, U14 ekipa, Bileća 2023.
 
(Semberija info)