BIJELjINA: KONCERT BEOGRADSKOG TRIO “BAROKADA” :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA: KONCERT BEOGRADSKOG TRIO “BAROKADA”


Bijeljinska publika će večeras od 19 časova imati priliku da prati nesvakidašnji nastup beogradskih umjetnika koji čine Trio "Barokada" - Sonje Kalajić (violina, kastanjete i đambe), Bojane Dimković (električno čembalo) i Darka Karajića (lauta). Inače, Kalajićevoj je ovo drugi nastup u Bijeljini.

-Ovo je divan grad i drago mi je da se u Bijeljini njeguje klasična muzika. Ja inače sviram violinu i stolarsku testeru, po čemu sam jedinstvena u svojoj zemlji i šire, kao i kastanjete i đambe. Preferiram romantičarsku muziku, a večerašnji nastup je poseban jer je i huminatarnog nastupa, koji nas podsjeća na prave vrijednosti života. Za muzičara je satisfakcija kad zna da je nekom pomogao, jer novac i slava se potroše, ali činjenica da ste nečiji žibot učinili boljim je nešto što vas ispunjava do kraja života”, rekla je Kalajićeva. Trio “Barokada” će nakon brojnih koncerata u drugim gradovima, u Bijeljini izvesti i nekoliko numera klasične muzike kojima će dati još jednu dodatnu notu u nastupu kako bi publici na što bolji način približili klasičnu muziku.  Koncert organizuje Udruženje građana "Muzičko-edukativni centar Muzikum" iz Patkovače, pod generalnim pokroviteljstvom Grada Bijeljina. Predsjednica udruženja Jelena Petković, istakla je da je počastvovana što se jedan ovakav koncert organizuje u Bijeljini.



-S obzirom da koncert ima i humanitarni karakter, moja satisfakcija je još veća, jer sav prihod biće upućen Udruženju građana "Suncokreti" iz Bijeljine. Inače, u zadnje vrijeme u našem gradu ima kulturnih dešavanja na polju klasične muzike, što me posebno raduje, a naša publika zaslužuje da u naš grad dolaze i nastupaju vrsni umjetnici klasične muzike”, rekla je petkovićeva. Pokrovitelj koncerta je Grad Bijeljina, a menadžerka grada, Tatjana Pantić je istakla da je ovaj mjesec posvećen klasičnoj muzici.

-Gradska u prava sa zadovoljstvom podržava spoj umjetnosti i humanitarnih akcija, a s posebnim zadovoljstvom želim da najavim nastup Trio “Barokade” koji je sastavljen od vrhunskih beogradskih umjetnika koji izvode djela klasične muzike. Jedan od kurioziteta ovog koncerta, svakako je sviranje na testeri koje je usavršila Sonja Kalajić, magistar violine”, rekla je Pantićeva i dodala da je ulaz na koncert koji se održava u Centru za kulturu “Semberija” besplatan.

Ispred sale biće postavljena kutija za humanitarne priloge, a sav prihod biće upućen Udruženju građana "Suncokreti" iz Bijeljine.

(Semberija info)