Saopštenje za javnost Agrarnog fonda Bijeljine: Nastavlja se isplata podsticaja u poljoprivrednoj proizvodnji :: Semberija INFO ::

 

Saopštenje za javnost Agrarnog fonda Bijeljine: Nastavlja se isplata podsticaja u poljoprivrednoj proizvodnji


Poštovani poljoprivredni proizvođači Semberije!

Kao što smo i obećali da ćemo vas redovno obavještavati o aktivnostima ,,Agrarnog fonda Bijeljine", danas nastavljamo isplatu podsticaja u poljoprivrednoj proizvodnji za 2023. godinu.

Naime, danas će za 155 povrtlara biti isplaćeno 133.024,62 KM na ime podrške plasteničkoj prizvodnji i navodnjavanju, te za 149 poljoprivrednih proizvođača 78.417,88 KM na ime pomoći u vanrednim i nepredviđenim situacijama (štetama).

Takođe, dužni smo vas obavijestiti da je u 2023. godini broj zahtjeva za pomoć u štetama drastično porastao (preko 300 %) i da smo u skladu sa raspoloživim sredstvima izvršili solidarniu isplatu pomoći u jako simboličnim sredstvima, jer nije bilo mogućnosti da se budžet poveća.
 
Za 2023. godinu ostalo je još da se isplati podsticaj za organizovani otkup voća i povrća i podsticaj za dalji tov junadi, ukupnog iznosa oko 500.000 KM, a sve u skladu sa prilivom sredstava iz budžeta Grada Bijeljine’’, saopštavaju iz Agrarnog fonda Bijeljine.