PREDSTAVLjAMO KANDIDATE PRIJAVLjENE NA 47. IZBOR SPORTISTE GODINE GRADA BIJELjINA ZA 2023. GODINU: NAJUSPJEŠNIJI SPORTSKI RADNIK :: Semberija INFO ::

 

PREDSTAVLjAMO KANDIDATE PRIJAVLjENE NA 47. IZBOR SPORTISTE GODINE GRADA BIJELjINA ZA 2023. GODINU: NAJUSPJEŠNIJI SPORTSKI RADNIK


U kategoriji “Najuspješniji sportski radnik” sedam klubova iz Bijeljine predložilo je šest kandidata: Obrenko Miljković (Rukometni klub „Bijeljina“), Mladen Rebrinović (Auto karting klub „Optima motorsport“), Ognjen Đuka (Džudo klub „Panter“), Nedeljko Ćorić (prijedlog dva kluba: Odbojkaškog kluba „Radnik“ i Fudbalskog kluba „Radnik“), Marko Bajić (KMF „Radnik MD Shop“) i Goran Ivković (Karate klub „UNSU“).
 
1. Rukometni klub „Bijeljina“ – Obrenko Miljković



Rođen je 1985. godine. Po zanimanju je magistar sporta i fizičke kulture; radi kao nastavnik fizičke kulture u OŠ „Meša Selimović“ u Janji. U RK „Bijeljina“ obavlja dužnost koordinatora mlađih selekcija. Koordinator je i predsjednik komisije za omladinski rukomet u Rukometnom savezu Republike Srpske. Dugogodišnji je rukometni sudija u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Sudio je finale plej ofa Premijer lige BiH. Kao trener omladinskih kategorija RK „Bijeljina“ u 2023. godini ostvario je zapažene rezultate. Na međunarodnim turnirima na kojima je vodio mlade rukometaše RK „Bijeljina“ osvojio je 14 medalja, od toga sedam zlatnih, dvije srebrne i pet bronzanih. Sa pionirskom ekipom RK „Bijeljina“ osvojio je prvo mjesto na turniru u Španiji, u konkurenciji 120 ekipa iz šest država. Direktor je i organizator Rukometnog kampa na Jahorini koji se po sedmi put održao početkom jula 2023. godine a na kojem je učešće uzelo 160 mladih rukometaša iz tri države. Obrenko Miljković, kao koordinator svih mlađih selekcija sa RK „Bijeljina“ i prošle je godine bio pokretačka snaga organizacije tradicionalnog međunarodnog rukometnog turnira „Bijeljina Handball Cup“ na kojem je učešće uzelo 1300 rukometaša i 70 ekipa iz sedam država.

2. Auto karting klub „Optima motorsport“ – Mladen Rebrinović



Mladen Rebrinović rođen je 09.11.1981. godine u Sarajevu. Automobilizmom se počeo baviti 2006. godine. U sezoni 2023. izabran je za potpredsjednika Sportskog auto i karting saveza Republike Srpske (SAKS RS). Uspješno je organizovao prvu (2022. godine) i drugu (2023. godine) Drift trku u Bijeljini koje su po prvi puta, u takmičarskom sistemu organizovane u Republici Srpskoj i BiH. Organizovao je brdsku auto trku i auto slalom u Loparama a kao suorganizator učestvovao je u brdskoj i auto slalom trci u Širokom Brijegu i brdskoj auto trci u Banjaluci. Jedan je od najvažnijih sportskih radnika u okviru Sportskog auto i karting saveza Republike Srpske. Vodio je AKK „Optima motorsport“ Bijeljina u osvajanju dvije titule u Otvorenom prvenstvu RS (autoslalom i auto kros).

3. Džudo klub „Panter“ – Ognjen Đuka



Rođen je 23.04.1984. u Sarajevu. Po zanimanju diplomirani pravnik. Osnovnu i srednju školu, Gimnaziju „Filip Višnjić“ kao i pravni fakultet završio u Bijeljini. Dugo godina je bio uspješan takmičar Džudo kluba „Panter“ iz Bijeljine a predsjednik je ovog kluba od 2017. godine. Svojim iskustvom, sposobnostima i rukovođenjem, uz odabir dobrih saradnika, trudom i predanim timskim radom doveo je klub ne samo do stabilne sportske institucije, nego sa klubom piše istorijske rezultate džudo sporta u Bijeljini, Republici Srpskoj i BiH. Džudo klub „Panter“ danas je stabilan klub u organizacionom, kadrovskom i takmičarskom smislu na čelu sa Ognjenom Đukom što mnogo znači, jer je politika kluba zasnovana na principima posvećenosti djeci i njihovom zdravom odrastanju.

4. Odbojkaški klub „Radnik“ i Fudbalski klub „Radnik“ – Nedeljko Ćorić



Rođen je 1976. godine u Sarajevu. Aktuelni je predsjednik uprave FK „Radnik“ i predsjednik skupštine Odbojkaškog kluba „Radnik“ iz Bijeljine. Na čelo FK „Radnik“ došao je u avgustu 2022. godine u trenutku najveće krize u klupskoj istoriji dugoj 78 godina. Domaćinski, kako i priliči jednom odgovornom čovjeku, prvu godinu rukovođenja klubom iskoristio je za finansijsku, organizacijsku i infrastrukturnu stabilizaciju kluba. Nakon uspješno obavljenih zadataka u prvoj godini na čelu uprave, u drugoj sezoni, aktuelnoj 2023/24., sve klupske resurse je podredio jednom cilju: povratku FK „Radnik“ među bh. fudbalsku elitu. Širom Republike Srpske prepoznatljiv je kao ugledan sportski radnik koji 20 godina unazad pomaže sve sportove u Semberiji i Bijeljini.

Kao predsjednik uprave FK „Radnik“ i predsjednik skupštine OK „Radnik“ uspio je za kratko vrijeme stabilizovati situaciju u oba sportska kolektiva te organizovati rad u klubovima na način da su oni u svojim takmičenjima (Prva liga RS u fudbalu i Premijer liga BiH u odbojci) u 2023. godini ostvarili visoke rezultate i bili primjer dobro organizovanih klubova, klubova bez afera, koji služe za primjer i nailaze na interes sponzora. Odbojkaši su izborili nastup na evropskoj odbojkaškoj sceni a uprava kluba je uspjela ispoštovati sve visoke standarde Evropske odbojkaške konfederacije. Poslije dugo vremena rad ova dva kluba je prepoznat i vrednovan i od strane najviših organa Republike Srpske što je primarno zasluga Nedeljka Ćorića.

5. Klub malog fudbala „Radnik MD Shop“ – Marko Bajić



Marko Bajić je rođen 26.09.1990. godine u Sarajevu. Od svoje sedme godine je u fudbalu, gdje je igrao za Proleter iz Teslića, Radnik i Akademac iz Bijeljine, Slogu 94, i tako dalje. 

Jedan je od osnivača KMF „Radnik MD Shop“. Od samog početka je prisutan u upravi kluba gdje u ovom mandatu obavlja funkciju potpredsjednika kluba a u takmičarskim mečevima ima funkciju komesara za bezbjednost. Marko Bajić je jedan je od najzaslužnijih pojedinaca za sve uspjehe ovog sportskog kolektiva. Posvećen je i predan radu kluba, čovjek koji je 24 sata dostupan za sve u klubu. Tokom prošle godine, ekipa KMF „Radnik MD Shop“ igrala je evropske mečeve u Ligi šampiona. Najveći teret svih administrativnih i logističkih poslova koje su Bijeljinci morali ispuniti da bi učestvovali u takmičenju sa evropskom futsal elitom pao je na leđa upravo Marka Bajića koji je sve zadatke na tom putu uspješno riješio. Bio je uz ekipu na turnirima u Albaniji i Češkoj.
Oženjen, otac dvoje djece.
 
6. Karate klub „UNSU“ – Goran Ivković



Rođen je 01.04.1974. godine u Tuzli. Karateom se bavi od 1988. godine, a prve korake u karate sportu započeo je u KK "Jedinstvo - Bijeli rudar" iz Tuzle. Od 1993. do 1998. godine bi je član i takmičar KK "Panteri" iz Bijeljine, a nakon toga nastupao za KK "Mineral" iz Dvorova i KK "Sinđelić" iz Banjaluke. Od 2006. do 2015. bio je takmičar i trener u KK "Šampioni" iz Bijeljine, nakon čega sa grupom građana osniva KK "UNSU" gdje sve do danas radi kao glavni trener, te obavlja funkciju predsjednika kluba.

U svom radu obnašao je ulogu predsjednika Regionalnog karate saveza Birča, Majevice, Semberije i Posavine (RKS BMSiP). I dalje je aktivan u radu ovog saveza u okviru kojeg sa kolegama iz svijeta karatea nastoji podići kvalitet karate sporta na ovom području. Kao rezultat njegovog djelovanja pojačana je saradnja karate klubova u ovom djelu Republike Srpske, organizovana takmičenja i zajedničke pripreme, a ostvareni su i brojni kontakti i profesionalna saradnja sa karate klubovima i federacijama iz okruženja. U 2022. i 2023. karatisti i treneri sa područja RKS BMSiP boravili su na međunarodnom karate kampu u Banskoj Bistrici u Slovačkoj što je rezultiralo i dolaskom 35 takmičara (pionira i kadeta) karate reprezentacije Slovačke na jedan od turnira u Bijeljini prošle godine. Gosti su bili zadovoljni prikazanim kvalitetom karatea u Bijeljini i obećali da će 2024. godine doći u još jačem sastavu. Pored regionalnog nivoa, Goran Ivković je tokom 2023. godine, zajedno sa kolegama Miloradom Markovićem (KK „Šampioni“) i Sinišom Zarićem (KK „Panteri plus“) aktivno radio na popravljanju uslova u kojima djeluju karate klubovi u Bijeljini kako bi se karate sportu u našem gradu dalo mjesto koje zaslužuje.
 
Ivković je u prethodnom periodu obavljao funkciju potpredsjednika Karate saveza Republike Srpske (KS RS) i bio član UO Karate saveza Bosne i Hercegovine. Prvi je karate trener iz Bijeljine i okruženja sa međunarodnom (WKF) trenerskom licencom, te prvi i jedini međunarodni karate sudija iz Bijeljine i okruženja sa KFB licencom. U godini iza nas obavljao je funkciju predsjednika Sudijske komisije Karate saveza Republike Srpske. Od strane Karate saveza Republike Srpske odlikovan plaketom za doprinos u radu UO KSRS, te razvoj karate sporta u Republici Srpskoj. Osnivač i direktor međunarodnog karate turnira Otvoreno karate prvenstvo Grada Bijeljina "Trofej Bijeljine" - turnira koji već šest godina u Bijeljini okuplja 50-70 klubova sa oko 800 učesnika iz desetak evropskih zemalja.

Krajem januara ove godine od strane UO Karate saveza Bosne i Hercegovine imenovan je za selektora ženske seniorske U21 reprezentacije Bosne i Hercegovine, a od strane UO Karate saveza Republike Srpske imenovan na mjesto selektora ženskih selekcija Republike Srpske.
Majstor karatea 4. Dan.

(Semberija info)