OŠ „Petar Petrović Njegoš” Velika Obarska: Obilježen Svjetski dan voda :: Semberija INFO ::

 

OŠ „Petar Petrović Njegoš” Velika Obarska: Obilježen Svjetski dan voda


Briga o našoj planeti je najvažniji faktor razvoja našeg društva. Svjetski dan voda je u JU OŠ „Petar Petrović Njegoš” obilježen na način koji istinski odražava našu predanost očuvanju ovog dragocjenog resursa. Učenici iz JU OŠ „Petar Petrović Njegoš” Velika Obarska su se udružili kako bi stvorili izvanredno umjetničko djelo koje ne samo da slavi vodu,već i naglašava njen neizmjeran značaj za cijeli svijet. Kroz kreativnu upotrebu recikliranog materijala, mladi umjetnici su istakli kako voda igra ključnu ulogu u održavanju života na Zemlji, naglašavajući ogroman potencijal u različitim sferama našeg društva.
 
Nastavnica biologije, Dejana Borković, pedagog,  Valentina Ivanić i školski bibliotekar, Vanja Stojanović pridružili su se učenicima u izradi ovog inspirativnog umjetničkog rada, pružajući im podršku i smjernice kako bi njihove ideje dobile pravi izraz.
 
 
Nastavnik fizičkog vaspitanja i obrazovanja, Aleksandar Simić, organizovao je sportsku aktivnost na otvorenom pod sloganom „Igrajte za vodu i mir”, podsjećajući nas koliko je  voda važna za naše mentalno i fizičko zdravlje. Na školskom terenu škole na taj način je prikazana promocija mira kroz zajedništvo, član Školskog odbora i predstavnik JU „Vode Srpske”, Ljubiša Vasić je u ime preduzeća „Vode Srpske” promovišući ovogodišnju temu Svjetskog dana voda „Voda za mir”, učenicima poklonio pet lopti koje će biti od velikog značaja u redovnom odvijanju časova Fizičkog vaspitanja i obrazovanja, kako u razrednoj, tako i u predmetnoj nastavi. Član Školskog odbora i predstavnik JU „Vode Srpske” je posebno istakao značaj vode sa porukom da države i narodi moraju da se ujedine oko vode i da iskoriste vodu za mir i saradnju. Ova inicijativa podstakla je učenike da se aktivno angažuju i učestvuju u obilježavanju Svjetskog dana voda.
 
 
Profesori razredne nastave su sa učenicima nižih razreda pripremili i u školskom holu izložili radove na kojima su prikazali veliki značaj i potencijal voda u svijetu. Na časovima Prirode i društva, Moje okoline i Likovne kulture, profesori razredne nastave su održali značajna edukativna predavanja ukazujući na značaj voda, ali i na to koliko je danas značajno raditi na štednji vode.
 
Defektolog škole, Tijana Komarac je sa učenicima koji nastavu pohađaju po posebnom planu i programu, pripremila likovne radove i omogućila tim učenicima da učestvuju u obilježavanju Svjetskog dana voda na način prilagođen njihovim potrebama i mogućnostima.
 
Ostali nastavnici i odjeljenjske starješine su sa učenicima pripremili širok spektar kreativnih radova, transparenata, panoa i zastavica kako bi istakli veliki potencijal vode u našoj lokalnoj zajednici.
 
​ 
Njihova predanost i trud doprinijeli su stvaranju inspirativnog okruženja koje nas podsjeća na važnost brige o vodi i njenom očuvanju. U našoj školi, Svjetski dan voda nije samo jednodnevna manifestacija, već i prikaz posvećenosti očuvanju vodnih resursa.