Policijska uprava Bijeljina: Obilježen Dan policije – četvrti april :: Semberija INFO ::

 

Policijska uprava Bijeljina: Obilježen Dan policije – četvrti april


Minutom ćutanja, parastosom i polaganjem cvijeća na spomen - obilježje  ispred zgrade Policijske uprave, pripadnici Policijske uprave Bijeljina obilježili su Dan policije - četvrti april, odavanjem počasti svim poginulim pripadnicima policije Republike Srpske u proteklom Odbrambeno - otadžbinskom ratu.

Stjepan Terzić, načelnik Policijske uprave Bijeljina izjavio je da je Dan policije u Policijskoj upravi Bijeljina i ove godine obilježen nizom manifestacija i aktivnosti.



“Organizovali smo akciju dobrovoljnog darivanja krvi u kojoj je učestvovao sedamdeset i jedan pripadnik policije. Organizovali smo prijem za penzionisane pripadnike MUP-a Republike Srpske, a za naše najmlađe sugrađane organizovali smo “Dan otvorenih vrata” i na taj način, u skladu s njihovim uzrastom, nastojali smo da ih upoznamo sa policijskom profesijom. Današnjim parastosom i polaganjem vijenaca iskazujemo vječnu zahvalnost poginulim pripadnicima policije i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, istovremeno iskazujući našu svetu obavezu, sadašnjih i budućih generacija, da  predano radimo na očuvanju Republike Srpske i na unapređenju bezbjednosti svih naših građana. Danas ćemo organoizovati i prijem za porodice poginulih pripadnika policije u proteklom ratu”, izjavio je Stjepan Terzić.



Radan Ostojić, predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske čestitao je Dan policije svim pripadnicima MUP - a Republike Srpske, istakavši da su pripadnici policije bili sastavni dio oružanih snaga Vojske Republike Srpske u proteklom Odbrambeno - otadžbinskom ratu.

“Zajedno sa pripadnicima VRS oni su dali nemjerljiv doprinos stvaranju Republike Srpske u kojoj danas svi slobodno živimo. Dugujemo zahvalnost svima onima koji su dali najviše, a to su ljudi koji su na braniku otadžbine ostavili svoje živote i ugradili ih u temelje Republike Srpske. Oni su bili najhrabriji među nama i najzaslužniji su za to što danas postoji Republika Srpska. Pripadnici MUP-a  Republike Srpske su tokom rata učestvovali na prvim borbenim linijama, a imali su i značajnu ulogu čuvanja javnog reda i mira. Danas je MUP Republike Srpske jedina oružana sila u Republici Srpskoj. Osim toga što čuvaju  javni red i mir, oni su prvi koji bi i danas stali na branik Republike Srpske i zaštitili srpski narod ukoliko bi ga neko ugrozio”, istakao je Radan Ostojić.



Ratomir Draganić, ratni komandant Četvrtog odreda Specijalne brigade policije, podsjetio je da se danas obilježava značajan datum, trideset i dvije godine od osnivanja Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i da se počast poginulim pripadnicima policije i poginulim pripadnicima Četvrtog odreda Specijalne brigade policije koji su bili u sastavu Ministarstva unutrašnjih poslova.



“MUP Republike Srpske, Opšta policija i Specijalna brigada policije dali su nemjerljiv doprinos u stvaranju Republike Srpske. Ne postoji ratište na kojem pripadnici MUP - a Republike Srpske nisu učestvovali, braneći i čuvajući teritoriju i stanovništvo Republike Srpske, zajedno, rame uz rame, sa pripadnicima Vojske Republike Srpske. Veliki broj pripadnika MUP-a Republike Srpske dali su svoje živote za stvaranje Republike Srpske i za stvaranje njenih institucija. Mi, njihovi saborci, ne smijemo nikada zaboraviti sve ono što su oni dali za Republiku Srpsku. Njima i njihovim živim saborcima koji su stvarali Republiku Srpsku, treba posvetiti puno veću pažnju”, izjavio je Draganić.
 
Semberija info