SAOPŠTENjE ZA JAVNOST :: Semberija INFO ::

 

SAOPŠTENjE ZA JAVNOST


Za petak 30. oktobar zakazana je 42. sjednica Skupštine grada Bijeljina, gdje će jedna od glavnih tačaka biti usvajanje Nacrta rebalansa budžeta. 

Odbornici Partije demokratskog progresa u Skupštini grada Bijeljina, uputiće inicijativu da se rebalansom budžeta obezbijede sredstva kako bi se pomoglo privrednicima pogođenim smanjenjem obima posla usljed pogoršane epidemiološke situacije izazvane virusom korona. 
 
Šef Odborničkog kluba PDP-a Slaviša Marković, kaže da rebalansom budžeta treba imati u vidu i pogoršanu epidemiološku situaciju u gradu i da treba naći načina da se pomogne privrednicima. Skupština je i ranije svojim odlukama, koliko je u tom trenutku bilo moguće, pomagala privrednicima pogođenim epidemiološkim mjerama, oslobađajući ih plaćanja komunalnih taksi.
 
Sada kada su se stekli uslovi da radimo rebalanas budžeta, određena sredstva treba preusmjeriti Odjeljenju za privredu koje bi pomoglo najugroženijim u oblasti ugostiteljstva, turizma i  prerađivačke industrije, kao i muzičarima, gdje je očit pad obima posla. Njima je ugrožena egzistencija i normalni uslovi za život, te je sasvim logično da se hitno interveniše iz budžeta. Ovo je neophodno uraditi, već u petak na sjednici Skupštine grada. Sredstva preusmjeriti sa projekata koji se ne mogu završiti u ovoj godini, a njihovu realizaciju nastaviti kada se steknu povoljni uslovi, jer je egzistencija ljudi najvažniji projekat'', dodao je Marković. u saopštenju za javnost koje je dostavljeno medijima.

Semberija info