Uskoro datum tematske sjednice ugljevičkog parlamenta: O RiTE “Ugljevik” iz svih uglova :: Semberija INFO ::

 

Uskoro datum tematske sjednice ugljevičkog parlamenta: O RiTE “Ugljevik” iz svih uglova


Datum održavanja Tematska sjednica Skupštine opštine Ugljevik  o događajima na Rudniku i termeolektrani /RiTE/ “Ugljevik”  izvjesno je da će biti do sredine idućeg mjeseca, izjavio je predsjednik lokalnog parlamenta Zoran Lazić nakon što su odbornici jednoglasno izglasali zaključak o održavanju tematske sjednice.

Lazić je istovremeno izrazio zadovoljstvo što je na današnjem skupštinskom zasijedanju većina odluka, od vitalnog interesa za ovdašnje ljud,  donijeta jednoglasno.

-To je i razlog više da postoji opravdana nada da se zajedničkim snagama i u sklopu dogovora mogu prevazilaziti i najsloženiji problemi poput aktuelnih u i oko RiTE “Ugljevik”-rekao je Lazić.

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić podsjetio je da su u prethodnom periodu donesene štetne odluke vezane za dodjelu koncesije za ležište uglja “Istok 2” od strane nadležnog ministarstva energetike i rudarstva Republike Srpske te da još od tada traje borba radnika.

Perić je izrazio očekivanje da će ministarstvo za energetiku i rudarstvo Srpske ispraviti greške iz prethodnog perioda kako bi se riješila kriza na zadovoljstvo radnika RiTE “Ugljevik” i građana ove podmajevičke opštine.

-Ovo je nezaobilazna tema, a to je štrajk radnika koji su nezadovoljni odlukom da se koncesija na nalazište uglja “Istok 2” dodijeli firmi “Comsar enerdži” a ne RiTE “Ugljevik”. Resorno ministarstvo je činilo određene greške i propuste kad je dodjeljivalo koncesiju-pojasnio je Perić.

Odbornici Skupštine opštine Ugljevik usvojili su prijedlog odluke o određivanju gradskog zemljišta u kojoj prosječna konačna građevinska cijena površine metra kvadratnoog stambenog I poslovnog prostora na području ove podmajevičke opštine iznosi 893,34 KM.

Na današnjem redovnom zasijedanju prihvaćen je prijedlog odluke o uključivanju u trezorski sistem poslovanja Doma zdravlja Ugljevik

Nermina Ahmetović imenovana je danas glasovima odbornika na mjesto predsjednika Izborne komisije opštine Ugljevik a za člana komisije imenovana je Biljana Nikolić.

Odbornici su podržali izvještaje o radu opštinskih inspektora i komunalne policije za 2023 godinu: Tržišnog inspektora, ekološkog inspektora, urbanističko-građevisnkog inspektora i inspektora za hranu i zdravstvenu zaštitu.

Primljene su informacije o izvršenju programa jesenje sjetve u 2023 godini, izvještaj o stanju maloljetničke delikvencije na području Policijske stanice Ugljevik za 2023 godinu.