U SUBOTU NAS OČEKUJE JOŠ JEDAN PLESNI FESTIVAL "BIJELjINA DANCE NOW" :: Semberija INFO ::

 

U SUBOTU NAS OČEKUJE JOŠ JEDAN PLESNI FESTIVAL "BIJELjINA DANCE NOW"


U okviru obilježavanja Svjetskog dana plesa u Bijeljini će se i ove godine održati Festival plesa "Bijeljina Dance Now". Centar za kulturu "Semberija" biće mjesto na kojem će prekosutra 600 plesača iz zemalja okruženja uz goste iz Švajcarske, predstaviti sve ono što su prethodnih godina vrijedno učili. Nastupiće plesači iz Beograda, Novog Sada, Zemuna, Pančeva, Zrenjanina, Surčina, Novog Beograda, Sremske Mitrovice, Tuzle, Gradiške, Šipova, Nikšića i Ciriha.
 
-Plesni program počinje ujutru u 10h i traje do 19h. U prvom dijelu programa najmlađi će svojim koreografijama uljepšati scenu: kategorije bebe i mini predstaviće se publici u raznim plesnim disciplinama. U 13h je predviđen svečani defile i otvaranje drugog dijela takmičenja. Novina na ovom festivalu je segment revijalnog programa folklornih ansambala koji će se predstaviti u periodu od 15 do 16h nakon čega slijedi najatraktivniji dio programa u kojem će nastupiti juniori i seniori u plesnim disciplinama. Stručni žiri će osim dod‌jeljenih plasmana izabrati i najbolje koreografije za Gala veče koje će se održati od 18 do 19h, a za najbolje su pripremljene vrijedne nagrade", stoji u saopštenju za javnost organizatora ovog festivala.
 
Stručni žiri festivala "Bijeljina Dance Now" čine eminentni stručnjaci plesa: Svetlana Vučinić baletski pedagog, Gabrijela Teglaši Jojkić predsjednik Udruženja baletskih umjetnika Vojvodine, Tatjana Čaparević koreograf, Svetlana Olena Rimac koreograf i predsednik žirija Nataša Vojvodić Jelača koreograf. Direktor festivala je Aleksandar Milin.
 
Ova manifestacija će biti realizovana u organizaciji ,,Dance Now" tima dok je domaćin Plesni klub "Studio Olena". Festival se organizuje uz podršku Centra za kulturu "Semberija", Turističke organizacije Grada Bijeljina i Gradske uprave Grada Bijeljina.