VRIJEDNE RUKE JANjANSKIH SREDNjOŠKOLACA :: Semberija INFO ::

 

VRIJEDNE RUKE JANjANSKIH SREDNjOŠKOLACA


U toku je 13. Međunarodni sajam turizma i gastrokulture „Bijeljina 2024“. Jedan od najredovnijih učesnika ovog sajma u Bijeljini je Srednja stručna škola iz Janje koja u svojoj pedagoškoj misiji školuje mlade, pored ostalih, i iz oblasti turizma i ugostiteljstva. Školu pohađa 320 učenika a na sajmu su svoja znanja i vještine predstavili učenici koji se školuju za kuvare i konobare.

-Kao i mnogo puta do sada, i ove godine učestvujemo na Sajmu turizma i gastrokulture. Želimo da javnosti prikažemo barem dio rezultata znanja koje naši učenici usvajaju ali i da njima pružimo priliku da steknu iskustvo nastupa na jednoj ovakvoj manifestaciji, da predstave svoja jela, komuniciraju sa posjetiocima, itd. Pored ostalih smjerova, u Srednoj stručnoj školi u Janji obrazujemo učenike i za kuvare i konobare. Ova dva zanimanja su ove godine uvrštena u kategoriju deficitarnih zanimanja tako da učenici koji se školuju na ovim odsjecima imaju obezbjeđenu mjesečnu stipendiju i besplatan prevoz do škole. Ovdje na sajmu smo predstavili dio kulinarskih vještina naših učenika, slani i slatki program. Mogu se vidjeti i degustirati razni rolati, kanapei, kolači te posna baklava i posna pita od jabuka“, rekao je za „Semberija INFO“ Aleksandar Matić, direktor SSŠ Janja.

Srednja stručna škola Janja će u narednu školsku godinu upisivati učenike za obrazovne profile turističkog, carinskog i arhitektonskog tehničara.

Semberija info