SLATKI KUTAK NA “INTERAGRO 2024” :: Semberija INFO ::

 

SLATKI KUTAK NA “INTERAGRO 2024”


U sklopu predsajamskih aktivnosti u organizaciji INTERAGRO 2024, u petak 24.05.2024. godine održan je sastanak sa udruženjima pčelara sa područja Semberije, Majevice i Podrinja. Plan je da se na ovogodišnjem sajmu u dijelu “Slatkog sajma” predstave udruženja i proizvođači meda i pčelinjih proizvoda, opreme, sa izložbeno-prodajnim karakterom, kao i da se istakne značaj očuvanja pčela i zaštite biodiverziteta na ovim prostorima. Takođe, planirano je da se jedan dan odredi kao “Dan meda”, koji će uključiti panel diskusije, okrugle stolove, kao i nagrade za posjetioce.

Kako je pčelarstvo duboko ukorenjeno u kulturnom i ekonomskom tkivu na ovim prostorima, te da se radi o drevnoj praksi, koja se prenosila s generacije na generaciju, došlo se na ideju da se med i proizvodi od meda sa ovog geografskog područja geografski zaštite, što je bitno i zbog oblikovanja naše kulturne baštine i ključno za održavanje našeg prirodnog okruženja.

Podsjećamo, Međunarodni sajam poljoprivrede, lova i ribolova INTERAGRO 2024 održaće se u periodu od 19. do 21. septembra 2024. godine u Bijeljini.
 
A.D. ”Grad” Bijeljina