UGLjEVIK: KULTURNI CENTAR PROSLAVIO KRSNU SLAVU I 12 GODINA RADA I POSTOJANjA :: Semberija INFO ::

 

UGLjEVIK: KULTURNI CENTAR PROSLAVIO KRSNU SLAVU I 12 GODINA RADA I POSTOJANjA


Lomljenjem slavskog kolača Centar za kulturu „Filip Višnjić“ iz Ugljevika obilježio je krsnu slavu Sveti Ćirilo i Metodije.

Direktor Predrag Vujević rekao je da je obaveza kulturnog centra da u svom radu obuhvati sve segmente kulturnog života.

Vujević je najavio da ovogodišnja kulturna sezona počinje pod sloganom „Kultura je način života“.

„Sve ono što ljudska civilizacija traži od savremenog čovjeka, način ponašanja, razmišljanja, sve to obuhvata kultura i zbog toga je ovakav slogan“, pojasnio je Vujević novinarima.

On je dodao da će se ove godine organizovati Likovna kolonija po šesti put koju ovaj kulturni centar organizuje zajedno sa Misijskim odborom  Eparhije zvorničko-tuzlanske pod blagoslovom Njegovog preosveštenstva episkopa zvorničko-tuzlanskog Fotija.

„U okviru Centra za kulturu radi Dječije amatersko pozorište koje je dobilo i seniorsku sekciju, a održan je i Međunarodni festival monodrame i kratke forme koji je bio revijalnog karaktera a naša namjera je da u narednom periodu bude takmičarski“, rekao je Vujević.

On je naglasio da je Centar za kulturu inicijator plana izrade replike rodne kuće Filipa Višnjića u rodnom mjestu ovog srpskog velikana Gornjoj Trnovi.

„Nosilac aktivnosti ovog projekta je opština Ugljevik, i očekujemo da će se ovaj projekat uspješno završiti u narednom periodu, a naša je želja da se uveže sa drugim lokacijama kao što je Novakova pećina i stećci i da obogatimo ponudu u razvoju kulturno-istorijskog turizma“, najavio je Vujević.

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić, koji je kum današnje slave, istakao je da je Centar za kulturu nosilac razvoja kulture ove opštine.

Perić je svim kulturnim radnicima čestitao slavu izrazivši zadovoljstvo jer se ugljevički kulturni centar, pored organizovanja kulturnih sadržaja, bavi i izdavaštvom, pozorištem te da u njemu postoji i škola glume, škola slikanja.

„Osnivanjem Centra za kulturu podigli smo nivo kulturnih dešavanja u našoj opštini, a upravo se  iz budžeta opštine Ugljevik finansira ovaj kulturni centar. Mjereći po samim kulturnim događajima, ali i kulturnim nivoom naše opštine, ostvaren je veliki napredak kada smo prije dvanaest godina osnovali ovaj kulturni centar“, dodao je Perić.

Opština Ugljevik